Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΕΝΤΕ ΧΕΙΜΩΝΕΣ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΗ


 ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ 

για το "ΠΕΝΤΕ ΧΕΙΜΩΝΕΣ"

από τις εκδόσεις ΕΞΗ.













Σας παρουσιάζω το νέο μου βιβλίο με τίτλο «ΠΕΝΤΕ ΧΕΙΜΩΝΕΣ» από τις εκδόσεις ΕΞΗ, το οποίο εμπνεύστηκα από διηγήσεις δικών μου ανθρώπων για τη Σμύρνη  της Μικράς Ασίας και την καταστροφή της.

Θέλοντας να αποκτήσω μια σφαιρικότερη ιστορική γνώση, διάβασα αρκετά ιστορικά βιβλία για να μπορέσω να αποδώσω τα γεγονότα εκείνης της εποχής.

Στο διάστημα αυτό είχα καταλήξει στην ιστορία που θα διηγηθώ και άρχισα τη συγγραφή με ενθουσιασμό.

Οι ήρωες του βιβλίου, η οικογένεια Χαρισιάδη και ιδιαίτερα η κόρη τους Εριέττα έδωσαν πνοή στη γραφή μου.    Μέσα από τις σελίδες του, διηγούνται  την ιστορία τους , πως ζούσαν  στην πανέμορφη Σμύρνη, τις χαρές, τις λύπες, τους έρωτες, τον πόλεμο,  το θάνατο, τον ξεριζωμό από τα πάτρια εδάφη τους  και  την απέραντη μοναξιά  σε μια άλλη πατρίδα.

Γράφοντας ένιωσα να συμπάσχω με τους ήρωες του. Πόνεσα πολύ με  την δυστυχία τους  και τα όσα τραγικά τους συνέβησαν. Ένιωσα την απέραντη θλίψη τους για την απώλεια των αγαπημένων τους και τον ξεριζωμό από την πατρίδα τους, όπως και τη δύναμη ψυχής που είχαν.

Τελειώνοντας  το βιβλίο αισθάνθηκα μεγάλη ικανοποίηση, και είμαι ευγνώμων στις εκδόσεις ΕΞΗ για την έκδοσή του.

Το μήνυμα του βιβλίου μου είναι ότι πρέπει να προχωράμε μπροστά στη ζωή παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες , βρίσκοντας  μέσα μας τη δύναμη να μένουμε όρθιοι, όπως οι ήρωες του βιβλίου.

Σας προτείνω να το διαβάσετε γιατί η ιστορία του θα σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή. Θα μάθετε   πως  ήταν η  Σμύρνη και θα γνωρίσετε  τους ήρωες και τη ζωή τους.  Πιστεύω ότι θα  τους  αγαπήσετε θα σας συγκινήσουν και εύχομαι να το απολαύσετε.

Καλή ανάγνωση

 

 

 

Με εκτίμηση,

 

Ευγενία Βουτσινά Βασιλειάδου


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Σμύρνη 1920. Τίποτα δεν προμηνύει τον όλεθρο που πλησιάζει. Κάποιοι θα χάσουν για πάντα όσα αγαπούν, άλλοι θα προσπαθήσουν με όση δύναμη τούς έχει απομείνει να κρατήσουν τα όσα οι φλόγες θα απειλούν και θα υπάρχουν κι εκείνοι που θα ξαναβρούν τα πατήματά τους με μοναδικό σκοπό να ζήσουν όσα η ζωή τούς άφησε απομεινάρια.

Η Εριέττα, μια κοπέλα μεγαλωμένη αρχοντοπούλα, δεν μπορεί να φανταστεί σε ποια μονοπάτια θα την οδηγήσει η ζωή. Μέσα στις φλόγες μιας πυρκαγιάς, που θα την κάνει να χάσει τα πάντα, ενός ξεριζωμού, που θα την οδηγήσει στην απόλυτη μοναξιά, και ενός χαμένου παραδείσου, που θα τη στοιχειώνει για πάντα, θα παλέψει να επιβιώσει, αλλά και θα απαιτήσει από τη ζωή όσα βίαια της πήρε.

Οι διαδρομές που θα ακολουθήσει είναι εκείνες που θα χαράξουν τις ρυτίδες στο πρόσωπό της. Εκείνο το ίδιο πρόσωπο που ίσως καταφέρει να αντικρύσει ξανά τις χαμένες πατρίδες…

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, έφτιαχνα ιστορίες και τις διηγούμουν στα παιδιά της γειτονιάς μου, στην όμορφη Πάτρα, όπου και γεννήθηκα. Μεγαλώνοντας μαγεύτηκα από τις ιστορίες των άλλων και μέσα από τα βιβλία λάτρεψα τη λογοτεχνία και την ποίηση. Μετέπειτα, όταν μετακόμισα πια στην Αθήνα, όπου σπούδασα και απέκτησα τη δική μου οικογένεια, η συγγραφή από όνειρο έγινε πραγματικότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου