Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

ΑΛΕΚΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "SELFIE..ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ.


 ΑΛΕΚΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

για το "Selfie...είσαι και φαίνεσαι"

από τις εκδόσεις ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ.








Το νέο βιβλίο μου «Selfie…είσαι και φαίνεσαι» είναι το έκτο μου μυθιστόρημα. Είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα και ίσως και πρωτότυπο σε σχέση με το θέμα που διάλεξα. Αυτό, μόνο τυχαίο δεν ήταν!

Όλοι μας ή για να είμαι πιο ακριβής, οι περισσότεροι έχουμε λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και ναι, είναι αλήθεια ότι έχουν καταφέρει να γίνουν για κάποιους ένα βήμα λόγου και για κάποιους τρόπος ζωής ή ακόμα χειρότερα η ίδια η ζωή που τα χωράει όλα σε μια οθόνη.

Καθημερινά διαπιστώνουμε όλοι ότι εγκυμονούν κινδύνους και κυρίως για τους νέους, παρόλα αυτά η εξάρτηση παραμένει και η αποξένωση αυξάνεται κουβαλώντας εμφανή τα σημάδια της σήψης.

Πριν καταλήξω ότι αυτό θα ήταν το θέμα μου, μέτρησα πόσα «λάθη" κάνουμε στον βωμό των πολυπόθητων like, πόσες προσπάθειες καταβάλουμε για να ποστάρουμε τις τέλειες Selfie. Φωτογραφίες που κάνουν βαθύ μακροβούτι στα φίλτρα από τα σύγχρονα κινητά μας με τις «μαγικές" κάμερες.

Πείστηκα ότι η συγγραφή του βιβλίου, έπρεπε να ξεκινήσει άμεσα. Κάθε κεφάλαιο ήθελα να είναι και ένα κομμάτι από καθρέπτη για να ρίξουμε όλοι μια ματιά στην κοινωνία μας.

Έτσι, δεν άργησα να καταλάβω ότι κάποια κεφάλαια θα θυμίσουν και κάτι ή και πολλά περισσότερα σε όλους μας.

Η επιλογή μου να γράψω ακόμα και τα «βαριά σημάδια" της κοινότητας των social media με τρόπο χιουμοριστικό, ίσως και κάπως ανάλαφρο, θεώρησα ότι ήταν ο ιδανικός τρόπος για μένα μέσω των ηρώων μου να «χτυπήσω καμπανάκια" να βάλω κουκίδες  προς αποφυγή κόκκινων γραμμών και επικίνδυνων δρόμων. Ήταν κίνηση απόλυτα συνειδητή.

Επέλεξα ήρωες της διπλανής πόρτας, ήθελα να είναι τόσο όσο εύθραυστοι, λιγάκι ασυμβίβαστοι και ναι, «θύματα" αυτής της επίπλαστης τελειότητας που καταφέρνει να υποφέρουν πολύ και πολλοί, ενώ η ίδια στην πραγματικότητα δεν υφίσταται.

Με τους πρωταγωνιστές του βιβλίου δουλέψαμε πολύ πάνω σε αυτό και νομίζω ότι καταφέραμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα «Να είμαστε οι επιλογές μας, να ζούμε «αφιλτράριστα".

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι το χιούμορ ρέει μαζί με αρκετό δηλητήριο στις σελίδες, ας πούμε σε μια δόση κατάλληλη για να αφυπνίσει και να κάνει και κάποιες υπογραμμίσεις απαραίτητες για τη ζωή μας εντός και εκτός social media.

Με λίγα λόγια, είναι ένα βιβλίο που δεν έχει ηλικία. Είναι κατάλληλο για όλους, γιατί όλοι κάπου θα βρούμε κάτι από μας, ακόμα και αν δεν το ομολογήσουμε…

Μου συνέβη και εμένα κατά τη διάρκεια της συγγραφής και ίσως ήταν η αφορμή να δώσω ως το τέλος ένα διαφορετικό ύφος και αναφέρομαι στο οπισθόφυλλο. Μιλώ σε δεύτερο ενικό -όπως διαπιστώνετε- και με τον χώρο που μου δίνετε στο blog σας, επιτρέψτε μου αυτό που είπα ότι όλοι μας θα βρούμε κάτι από εμάς στις 436 σελίδες του, να το στοιχηματίσω!

Χαίρομαι πολύ που έκανα την αρχή να δώσω στο αναγνωστικό κοινό ένα τόσο επίκαιρο βιβλίο και εύχομαι να απολαύσουν την ιστορία όσο και εγώ.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να σας ευχαριστήσω και να σας αποχαιρετήσω με ένα αγαπημένο μου απόσπασμα από το βιβλίο Selfie…είσαι και φαίνεσαι

"Πάντως, είχε τη γνώση ότι, αν μη τι άλλο, όσο προστατευμένο και αν φαίνεται το περιβάλλον μιας πισίνας, ακόμα και μεγάλων διαστάσεων, ποτέ μα ποτέ δεν έχει άνωση και πνίγει κυρίως όσους δεν ξέρουν κολύμπι ή πειραματίζονται σε βουτιές από βατήρα."

Ευχαριστώ πάρα πολύ, 

Αλέκα Ζωγράφου

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Πόσες πιθανότητες έχεις σε κάποιες από τις σελίδες του βιβλίου που κρατάς να βρεις εσένα, τις σκέψεις σου ή ανομολόγητα μυστικά σου; Πίστεψέ με, πολλές! Πόσες φορές μπήκες στον πειρασμό να ανεβάσεις την τέλεια selfie, έστω και αν χρειάστηκε να την περάσεις από χίλια φίλτρα; Έλα, παραδέξου το! Πότε ήταν η τελευταία φορά που έμεινες κολλημένη σε μια ανάρτηση, μετρώντας τα like; Η Μαρίκα, ή Μαρικάκι ή Μαριλού, πιστεύει ότι η ζωή τής ανήκει. Μόνο που της λείπει το σχέδιο, η εμπειρία, το θάρρος και η αυτοεκτίμηση. Τα βάζει με τις καμπύλες της και τα παραπανίσια κιλά της, παίζει με την υγεία της, κάνει λάθος επιλογές, αλλά στο τέλος μαθαίνει να επιβιώνει εκτός θερμοκοιτίδας και να βαδίζει με θάρρος. Χάνει αλλά δεν χάνεται. Τολμά, ακόμα κι αν πέφτει. Σηκώνεται και συνεχίζει να κυνηγάει τα όνειρά της. Συνειδητοποιεί ότι η αληθινή ζωή βρίσκεται έξω και μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πως τελικά μπορούμε να είμαστε οι επιλογές μας. Και, όταν αποφασίζει να ζήσει χωρίς φίλτρα, στις φωτογραφίες της και στην καθημερινότητά της, τότε είναι που συναντά τον έρωτα… Λοιπόν, τι ώρα αρχίζουν τα θαύματα; Ρώτα το Μαρικάκι. Αυτή ξέρει! Όταν οι δείκτες στο ρολόι δείξουν Ζωή ακριβώς! Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με βασικό συστατικό το χιούμορ, αλλά και το «δηλητήριο» στη σωστή δόση.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Αλέκα Ζωγράφου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ορχομενό Βοιωτίας. Σήμερα κατοικεί στα Μελίσσια. Σπούδασε γαλλική φιλολογία, αλλά πολύ γρήγορα, η αγάπη της για τον συναρπαστικό κόσμο της δημοσιογραφίας της άλλαξε τα σχέδια και έτσι, ασκεί το επάγγελμα της δημοσιογράφου. Έχει εργαστεί στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, υπεύθυνη σε μόνιμες στήλες για την ομορφιά, την υγεία, το βιβλίο και τις ανθρώπινες σχέσεις, ως αρχισυντάκτρια σε περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας, καθώς και στο ραδιόφωνο στη σύνταξη και εκφώ­ νηση ειδήσεων. Σήμερα, εργάζεται στην τηλεόραση. Η ενασχόλησή της με την παιδική λογοτεχνία ξεκίνησε το 2009 με το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Ο Ζώζι και η ποντικο­Μόνα Λίζα». Ακολού­θησαν τα βιβλία «Μ, όπως Μελίτα, όπως μέλι», «Ο Μανώλης, ο κύριος μη με μαλώνεις» και «Μυστικά, νότια του χάρτη». Πρόκειται για το πρώτο παιδικό βιβλίο για το Ρέθυμνο, το οποίο με ειδική έκδοση χρησι­μοποιήθηκε για το 17ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού. Το μυθιστόρημα «Αγάπη όπως... αλμύρα», που κυκλοφόρησε το 2018 από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, ήταν η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία. Το 2019 κυκλοφόρησε το δεύτερο λογοτεχνικό της βιβλίο με τίτλο: «Άνεργη με Louis Vuitton» και ακολουθούν τα βιβλία: «Το ταγκό της Ηλέκτρας» το 2020, «Για δυο σμαράγδια» το 2021, και «Η κυρά των Αγγέλων» το 2022.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου