Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ 

για το "ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ"

από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.








Καλησπέρα από το Παρίσι! Είναι αυτή η στιγμή του χρόνου, το καλοκαίρι που δίνουμε το ετήσιο μας ραντεβού με την Άννα, και με όλους εσάς προκειμένου να σας μιλήσω για το νέο μου whodunit.

 Θάνατος επί σκηνής, η τρίτη περιπέτεια του αστυνόμου Μάρκου. Ακολουθώντας τη Νήσο και τον 5ο όροφο της Νομικής, ο Μάρκου αναλαμβάνει την επίλυση μιας περιπλεγμένης υπόθεσης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Μετά από παράκληση μιας φίλης του, της Βέρας, και πολιτική πίεση αναλαμβάνει να ανακαλύψει αν η μεγαλύτερη ποπ τραγουδίστρια της χώρας, Νένη Βαντά, βρίσκεται σε κίνδυνο: κάποια περίεργα ατυχήματα και απειλητικά μηνύματα έχουν ταράξει την οικογένειά της. Η ίδια η καλλιτέχνις, με σαράντα χρόνια καριέρας κι εμπειρίας, δεν τρομάζει, δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που έρχεται αντιμέτωπη με τέτοιες καταστάσεις (ποιος διάσημος δεν έχει δεχτεί ύβρεις ή απειλές;).

            Τα πράγματα όμως αποδεικνύονται πιο σοβαρά απ’ ό,τι ήθελε να ελπίζει η τραγουδίστρια. Υπό την απειλή ενός αόρατου stalker «Σταμάτα να τραγουδάς, δεν έχεις πια φωνή, ή θα σε σταματήσω εγώ» η Νένη Βαντά οργανώνει την πιο φαντασμαγορική συναυλία στη Βουλιαγμένη, για να πει αντίο στους θαυμαστές της. Το σόου θα είναι... εκρηκτικό και το αντίο μόνιμο, μιας και η σταρ δολοφονείται με τρόπο φρικτό υπό το βλέμμα του κοινού της κατά τη διάρκεια του τελευταίου ανκόρ.

            Η έρευνα για τον διώκτη της μετατρέπεται σε έρευνα για ανθρωποκτονία. Si je t’aime prends garde a toi, (Αν σ’αγαπώ, πρόσεχε!) τραγουδάει η αγαπημένη σοπράνο του Μάρκου, Μαρία Κάλλας, ως Carmen, κι όσο τα πράγματα προχωράνε τόσο ο αστυνόμος ανακαλύπτει πως όλοι στο περιβάλλον της Νένης, η αδερφή και μάνατζέρ της, ο αδερφός της, ο πρώην σύζυγός της, μουσικοσυνθέτης και η νυν γυναίκα του, ανερχόμενη τραγουδίστρια, ο σωματοφύλακάς της αλλά και ο πρόεδρος του φαν κλαμπ είχαν λόγους να θέλουν την καλλιτέχνη νεκρή.

            Ανατροπές, μυστικά, ένας Σύρος μετανάστης, μια ετοιμοθάνατη Βουλγάρα, μαύρα χρήματα, προσδοκίες, ατυχίες και στη μέση μια υπέροχη φωνή, συνθέτουν το μυστήριο στο οποίο καλείται να απαντήσει ο Μάρκου: ποιος σκότωσε τελικά την Ελληνίδα ντίβα;

            Ελπίζω να απολαύσετε τη νέα αυτή έρευνα, την οποία εμπνεύστηκα από ένα τραγούδι της δεκαετίας του ’80, όσο και τις προηγούμενες. Ελπίζω να αγαπήσετε τη Νένη Βαντά, όσο την αγάπησαν και οι γαλλόφωνοι αναγνώστες το 2020. Ελπίζω, τέλος, να χαρείτε τη λίστα με τα τραγούδια που ανοίγουν στο Spotify σκανάροντας το QR code στο πίσω αυτί του βιβλίου, κομμάτια που συνοδεύουν την ιστορία αυτή, στην οποία «ακόμα και τα μεγαλύτερα είδωλα καίνε τα φτερά τους».

 

Καλοδιάβαστο, προσοχή στο φως των προβολέων και ραντεβού του χρόνου με τον δολοφόνο στις σελίδες... αφού! 

 

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

Μετά από σαράντα χρόνια καριέρας, η αποχαιρετιστήρια συναυλία της μεγαλύτερης Ελληνίδας σταρ μετατρέπεται σε πύρινο εφιάλτη.

Ο αστυνόμος Χριστόφορος Μάρκου καλείται να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τις απειλές, τα παρ’ ολίγον μοιραία ατυχήματα και τον τραγικό θάνατο επί σκηνής της τραγουδίστριας Νένης Βαντά στην παραλία της Βουλιαγμένης.

Τυφλωμένος από το φως των προβολέων που καλύπτουν ένα λαίμαργο σκοτάδι και ένοχα μυστικά, θα καταφέρει ο έμπειρος αστυνόμος να ξετυλίξει το κουβάρι της πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεσης;

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και μεγάλωσε. Με σπουδές στη Νομική και την Εγκληματολογία στην Αθήνα και το Παρίσι, και έχοντας εργαστεί ως δικηγόρος, τα τελευταία χρόνια ζει στη γαλλική πρωτεύουσα.

Είναι συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας και δοκιμιακών βιβλίων για την αισθητική του εγκλήματος, εμπνευστής της έννοιας criminart και μέλος της Crime Writers’ Association. Το βιβλίο του “Μυθιστόρημα με κλειδί” απέσπασε το Μεσογειακό βραβείο αστυνομικού μυθιστορήματος 2023 (Prix Méditerranée du Polar 2023).

Βιβλιογραφία
• The Louvre Murder Club / Scènes de crime
au Louvre, 2017, Éditions Le Passage (βραβείο Document Littéraire National)
• Au 5e étage de la faculté de droit, 2018, μυθιστόρημα, Éditions Albin Michel (βραβεία Balai d’Or και Académie du Var)
• The Orsay Murder Club / Scènes de crime
à Orsay, 2018, Éditions Le Passage
• Mourir en scène, 2020, μυθιστόρημα,
Éditions Albin Michel
• Μυθιστόρημα με κλειδί, 2021, μυθιστόρημα, Εκδόσεις Μίνωας
• Στον 5ο όροφο της Νομικής, 2022, μυθιστόρημα, Εκδόσεις Μίνωας
• Qui a tué Lucy Davis?, 2022, Éditions Plon
• Mord unter griechischer Sonne, 2022, Kampa Verlag


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου