Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

ΣΟΦΙΑ ΒΟ'Ι'ΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΣΟΦΙΑ ΒΟ'Ι'ΚΟΥ

για το "Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ"

από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.







«Η ερωμένη του πατέρα» ήταν ένα βιβλίο – πρόκληση για μένα. Βασικά, η συγγραφή του ήταν μια προσωπική πρόκληση. Τα πάντα ξεκίνησαν όταν είδα μια συνέντευξη της Κατρίν Καμύ, κόρης του νομπελίστα συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ, η οποία μιλούσε για τη σχέση που είχε αναπτύξει η ίδια με την ερωμένη του πατέρα της Μαρία Κασαρέ καθώς και την απόφασή της να δημοσιοποιήσει την ερωτική αλληλογραφία του ζευγαριού μετά τον θάνατο της μητέρας της και συζύγου του Καμύ.

Από εκείνη τη στιγμή το ερώτημα, εάν θα ήμουν στη θέση της πως θα αντιδρούσα, καρφώθηκε στον νου μου. Εάν με σαγήνευε η προσωπικότητα της ερωμένης, θα πρόδιδα τη μητέρα μου; Φυσικά, το βιβλίο είναι μυθιστόρημα, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ιστορία του συγγραφέα.

Προσωπικό στοίχημα  επίσης, ήταν πως μεγάλο μέρος του μυθιστορήματος διαδραματίζεται στο «σήμερα». Σας έχω συνηθίσει σε ιστορίες του παρελθόντος. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να ξεφύγει εύκολα από τις μεγάλες του αγάπες. Ήθελα ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός, όχι πολύ μακρινό, στο οποίο να γνωρίστηκαν δύο από τους ήρωες μου, ο πολεμικός ανταποκριτής Νέστορας Μπενέτος και η punk τραγουδίστρια Λίλα. Επέλεξα, τους βομβαρδισμούς της Σερβίας από τα νατοϊκά αεροπλάνα την άνοιξη του 1999. Ένα τραγικό ιστορικό γεγονός, πολύ κοντινό τόσο χρονικά όσο και χωρικά, με το οποίο η ελληνική λογοτεχνία δεν έχει ασχοληθεί ακόμη.

Οι ήρωες όπως συμβαίνει συνήθως, απέκτησαν γρήγορα τη δική τους φωνή, αυτονομήθηκαν. Η σύζυγος διάσημη τσελίστρια Ελισάβετ Λευκαδία, η εκρηκτική ερωμένη Λίλα με το κοντά – καρφιά μαλλιά και την αστείρευτη ενέργεια, ο Νέστορας Μπενέτος που ζει στην κόψη του ξυραφιού, ο γέρο – Ντράγκο με τα τυφλά από το γλαύκωμα μάτια, οι δυο κόρες Άρια και Μανόν...

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι περίπλοκες, δεν υπάρχει άσπρο ή μαύρο, ενδιάμεσα υπάρχουν χιλιάδες λεπτές αποχρώσεις... Μέσα σ’αυτό το πλαίσιο, αναδύεται και το ερώτημα «μοιράζεται η αγάπη στα τρία»; Εάν το διαβάσετε, θα ήθελα πολύ να μάθω την απάντησή σας....

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

Δυο γυναίκες, δυο μουσικές, δυο χώρες, ένας άντρας. Την άνοιξη του 1999, την ώρα που το Βελιγράδι φλέγεται από τις βόμβες των Αμερικανών και των συμμάχων τους, ο πολεμικός ανταποκριτής Νέστορας Μπενέτος γνωρίζει την εκρηκτική Λίλα. Τη Λίλα, που έχει ζωγραφίσει έναν στόχο στο στήθος της και ξεσηκώνει με τους ήχους της μουσικής της τα πλήθη. Πίσω στη Θεσσαλονίκη, τον περιμένουν οι δυο κόρες του και η γυναίκα του, η διάσημη τσελίστρια Ελισάβετ Λευκαδία. Ο δρόμος όμως φαντάζει δίχως επιστροφή.

Χρόνια αργότερα, την ημέρα της κηδείας της Ελισάβετ, η Άρια ανακαλύπτει τα γεμάτα πάθος γράμματα της ερωμένης του πατέρα της. Θέλει πάση θυσία να γνωρίσει τη γυναίκα που οδήγησε τη μητέρα της στην ψυχική κατάρρευση. Πώς μπορεί όμως ν’αντισταθεί στη σαγήνη της ερωμένης χωρίς να προδώσει τη μνήμη της μητέρας;

Ένα μυθιστόρημα για τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα, τη μητρική αγκαλιά, την ανθρώπινη υπέρβαση και το ερώτημα εάν η αγάπη μοιράζεται στα τρία.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η ΣΟΦΙΑ ΒΟΪΚΟΥ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Ιστορία της Τέχνης στη Σχολή του Λούβρου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Επικοινωνία και τον Πολιτισμό των Χωρών της Μεσογείου στο Πανεπιστήμιο Sophia Antipolis της Γαλλίας. Από το 1997 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας, διευθύνοντας το δικό της δημιουργικό γραφείο. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν συνολικά εννέα μυθιστορήματά της, τα οποία έχουν πουλήσει περισσότερα από 180.000 αντίτυπα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου