Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ-NINA GEORGE-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Η 60χρόνη Γερμανίδα Μαριάνε αποφασίζει να βάλει τέλος στη  ζωή της πέφτοντας ένα βράδυ στα μαύρα,ήρεμα νερά του Σηκουάνα καθώς νιώθει εγκλωβισμένη σ'ένα γάμο χωρίς αγάπη,σε μια ζωή χωρίς νόημα.Αλλά ευτυχώς δεν θα τα καταφέρει!Σώζεται,μεταφέρετε στο νοσοκομείο,και εκεί ένα ζωγραφισμένο πλακάκι που βρίσκει και απεικονίζει το λιμάνι του Κερντρίκ, θα την οδηγήσει στη Βρετάνη στη μαγευτική της θάλασσα, με τη σκέψη να καταφέρει ότι δεν κατάφερε στην αγκαλιά του Σηκουάνα.Εκεί θα μαγευτεί από το τοπίο αλλά και τους ξεχωριστούς κατοίκους του χωριού,θα αναθεωρήσει σκέψεις,αισθήματα και αποφάσεις και με τη σειρά της θα επιφέρει αλλαγές στη ζωή και τις αποφάσεις των νέων της φίλων.
Άνθρωποι διαφορετικού φύλλου, ηλικιών,επαγγελμάτων παρελαύνουν μπροστά μας μέσω της ξεχωριστής γραφής της κ.George και μας μεταφέρουν όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά τη δική του στάση-φιλοσοφία ζωής.Σε αρκετά σημεία του βιβλίου βρήκα, μέσω των ηρώων,αποτυπωμένες και δικές μου σκέψεις-αναζητήσεις για τη ζωή,το θάνατο,την αρρώστια,τη φιλία,τον έρωτα.....
"Το τραγούδι στη σελήνη" είναι μια ιστορία για τις δεύτερες ευκαιρίες,ένας ύμνος στη ζωή,στην ευτυχία που πρέπει να την επιδιώκουμε κάθε στιγμή,ζώντας σύμφωνα με το τι θα κάνει πρώτα απ'όλα εμάς  ευτυχισμένους,ώστε να μπορούμε να κάνουμε ευτυχισμένους και τους αγαπημένους μας...
Αγάπησα "Το τραγούδι της σελήνης" για όλα τα παραπάνω καθώς και για την κινηματογραφική, όπως θα χαρακτήριζα, γραφή της συγγραφέως μια και είχα την αίσθηση πως όλα διαδραματίζονταν μπροστά μου σε σημείο να αισθάνομαι πως θα μπορούσα  να συμμετέχω,να επέμβω,να ανήκω στους νέους φίλους της Μαριάνε....Μαγεύτηκα από τα μοναδικά τοπία της γραφικής Βρετάνης,τους κατοίκους της και μακάρι να μπορούσα να την επισκεφτώ...
Και δύο μικρά αποσπάσματα από τα πολλά που σημείωσα...
"Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ!!..Απλώς ξεχνούν ποιοι είναι,ξεχνούν τον εαυτό τους.Κι όταν τον ανακαλύπτουν εκ νέου,νομίζουν ότι άλλαξαν.Μα δεν είναι έτσι.Τα όνειρα δεν μπορείς να τα αλλάξεις`μπορείς μόνο να τα εξοντώσεις.Και ορισμένοι από μας το καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία"(σελ238)
"Η ζωή δεν ήταν διόλου μικρή.Ήταν πολύ μεγάλη για να τη χαραμίσεις ολότελα ζώντας χωρίς αγάπη,χωρίς γέλιο και χωρίς αποφάσεις.Η ζωή άρχιζε όταν ρίσκαρες για πρώτη φορά,όταν αποτύγχανες και διαπίστωνες πως είχες βγει ζωντανός από την αποτυχία.Από αυτή τη γνώση αντλούσες τη δύναμη να ρισκάρεις τα πάντα."(σελ.263)

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Μαριάνε, εγκλωβισμένη σ έναν γάμο χωρίς αγάπη, έχει φτάσει πια στα όριά της. Κι ένα βράδυ στο Παρίσι κάνει το αδιανόητο: πέφτει στον Σηκουάνα. Αλλά η ιστορία δεν είναι γραφτό να τελειώσει έτσι... Η Μαριάνε σώζεται, και αυτή η δραματική νύχτα τής δίνει τη δύναμη ν αφήσει πίσω της την παλιά της ζωή και να φύγει για τις ακτές της Βρετάνης -σ ένα μέρος που οι Γάλλοι αποκαλούν "άκρη του κόσμου".

Οι άνθρωποι που θα γνωρίσει εκεί -γραφικοί, αλλά και συναρπαστικοί ταυτόχρονα- θα την εκπλήξουν με το ζεστό τους καλωσόρισμα και τον απλό, φυσικό τρόπο με τον οποίο ζουν, απολαμβάνοντας τις μικρές καθημερινές στιγμές. Σ αυτόν τον νέο κόσμο, η Μαριάνε θ αρχίσει να ξαναβρίσκει τον εαυτό της, θα θυμηθεί πώς είναι να γελάς, να ονειρεύεσαι, ν αγαπάς, και θα μάθει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ζήσει κανείς τη ζωή που θέλει...

Πλημμυρισμένο από τη μαγεία της Βρετάνης και με την ίδια μαγευτική αισιοδοξία που έκανε το "Μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο" best seller σε ολόκληρο τον κόσμο, "Το τραγούδι της σελήνης" είναι μια ιστορία για τις δεύτερες ευκαιρίες και τον απρόβλεπτο, σαρωτικό τρόπο που έρχεται κάποιες φορές να μας βρει η ευτυχία. Με χιούμορ και ευαισθησία η χαρισματική συγγραφέας μας ταξιδεύει στη μαγευτική Βρετάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου