Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ-Η ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

"Στο αέτωμα, δεσπόζουν τα Δελφικά Παραγγέλματα:
«Γνώθι σαυτόν»
«Μηδέν άγαν»
Αυτές τις εντολές βλέπει πρώτα όποιος αναζητά τον χρησμό του θεού. Είναι σαν ο Απόλλωνας να λέει: «Αν τηρείς τα παραγγέλματα αυτά στη ζωή σου, τότε να εισέλθεις στον Ναό μου, γιατί τότε θα καταλάβεις ακριβώς αυτά που έχω να σου πω. Αν δεν τα τηρείς, τότεμην εισέλθεις· ο χρησμός δεν θα σημαίνει τίποτα για ‘σένα».
Τα παραγγέλματα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον Τυνδάρεω, είναι συνυφασμένα με τη σπαρτιατική κοσμοθεωρία. Ο τρόπος ζωής των Σπαρτιατών είναι αντιπροσωπευτικός αυτών των ρητών. Ο Τυνδάρεως τα έχει καταγράψει στο μυαλό και στην ψυχή του και προσπαθεί να τα κάνει πράξη κάθε μέρα.
Ζει γνωρίζοντας τα ελαττώματά του και προσπαθεί να βελτιώσει τον εαυτό του συνεχώς. Ζειχωρίς να ξεπερνάει το μέτρο του ανθρώπου, χωρίς καμία υπερβολή, παρόλο που είναι βασιλιάς της μοναδικής στους αιώνες Σπάρτης.
"Τυνδάρεως από το μυθιστόρημα: "Η Ωραιοτάτη και οι Εννέα Μούσες" της Ευαγγελίας Παπανίκου που κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

Είθε η καινούρια χρονιά να φανερώσει σε όλους την αλήθεια αυτών των παραγγελμάτων. Ερρωσθε και ευδαιμονείτε


Η βασίλισσα Λήδα, η πανέμορφη γυναίκα του βασιλιά Τυνδάρεω της Σπάρτης, εξαφανίζεται μυστηριωδώς από τους καλαμιώνες του Ευρώτα ενώ βρίσκεται εκεί για προσφορές στον ποτάμιο θεό.

Ο Τυνδάρεως πηγαίνει στο μαντείο των Δελφών. Του δίνεται ένας διφορούμενος χρησμός που τον βάζει σε πολλές σκέψεις. Όταν όμως επιστρέφει στο παλάτι του, βρίσκεται μπροστά σε ένα γεγονός που τον κάνει να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματά του. Η πανέμορφη Εριφύλη, βασίλισσα του Άργους, τον περιμένει ως ικέτιδα στο βωμό της Εστίας, στην αίθουσα του θρόνου. Δίπλα της ένα μοναδικής ομορφιάς χρυσοποίκιλτο μπαούλο. Η προσωρινή διαμονή της Εριφύλης στο παλάτι μετατρέπεται σε μόνιμη όταν ο βασιλιάς την παντρεύεται.

Η Εριφύλη, βασίλισσα πλέον, με τη βοήθεια της θεάς Ήρας καταστρώνει σχέδια για να απομακρύνει από το παλάτι τους πρίγκιπες και τις πριγκίπισσες. Τα καταχθόνια σχέδιά της στρέφονται κατά της Ελένης περισσότερο, επειδή το επίθετο «Ωραία» τη συνοδεύει.

Η Ελένη βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι των εννέα Μουσών. Η Εριφύλη όμως μέσα από δολοπλοκίες και ψέματα, φτάνει στο σημείο να απειλεί την ίδια τη ζωή της Ελένης.

Θα βρεθεί η Λήδα; Τι περιέχει το χρυσοποίκιλτο μπαούλο; Θα πετύχει τα σχέδιά της η Εριφύλη; Τι θα απογίνει με την Ελένη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου