Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ.ΕΛΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Στο ΡΙΤΖ, πρώην Ζώγια (Ελ. Βενιζέλου 1) έγινε η συνάντηση γνωριμίας με την Έλενα Αντωνίου, συγγραφέα του βιβλίου «Τα Δάκρυα του Πάθους», το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την Έλενα για το ρομαντικό μυθιστόρημά της που επανακυκλοφορεί σε ανανεωμένη έκδοση. Η Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη πόλη που επισκέπτεται η συγγραφέας στις συναντήσεις γνωριμίας που διοργανώνονται σε πολλές ελληνικές πόλεις.


Ποια είναι η Έλενα Αντωνίου??Ας την γνωρίσουμε μέσω ενός μικρού βιογραφικού και μερικών ερωτήσεων μου, που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει,και την ευχαριστώ πολύ!!!!!!




Σύντομο Βιογραφικό: 

Η Έλενα Αντωνίου Καραμήτσου είναι φιλόλογος και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στη Λάρισα και κατάγεται από τη Μήλο. Ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, Κλασική Φιλολογία ενώ από τα φοιτητικά της χρόνια εργάζεται ως διορθώτρια-επιμελήτρια κειμένων σε ημερήσιες εφημερίδες. Τα τελευταία χρόνια απασχολείται στον ηλεκτρονικό Τύπο και συνεργάζεται με δημοσιογραφικά site. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Έχει δημιουργήσει το δικό της blog, elenantoniou.blogspot.gr. «Τα Δάκρυα του Πάθους» είναι το πρώτο της ρομαντικό μυθιστόρημα. Επανακυκλοφορούν από τον Μάιο 2016 ως «Τα Δάκρυα του Πάθους ΙΙ».


Ερώτηση:1)Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το ...βιβλίο και πείτε μου αν θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε.
Απάντηση:Θυμάμαι ότι είχα επαφή... εξάρτηση από τα βιβλία από πολύ μικρή και διάβαζα πάρα πολύ. Νομίζω ότι το πρώτο μου βιβλίο ήταν ένα του Ιουλίου Βερν καθώς τον λάτρευα.

Ερώτηση:2)Διαβάζετε κάποιο συγκεκριμένο είδος λογοτεχνίας περισσότερο (κοινωνικό,αισθηματικό,αστυνομικό,.....) και αν όχι ποιο είναι το αγαπημένο σας?
Απάντηση:Προτιμώ το αισθηματικό αλλά διαβάζω και πολλά ιστορικά και αστυνομικά. Αγαπημένα μου βιβλία είναι τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» της Έμιλι Μπροντέ και το «Μαπούτσε» του Καρίλ Φερέ.


Ερώτηση:3)Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας ...βάζω δύσκολα?
Απάντηση:Η αλήθεια έιναι ότι διαβάζω τα πάντα και οι επιλογές μου αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία και τη διάθεσή μου αλλά είμαι σταθερή στην αγάπη μου προς τις Τζέιν Όστιν, Ρόζαμουντ Πίλτσερ, Μαργκερίτ Ντιράς, Μάρω Βαμβουνάκη και Τζοάνα Λίντσεϊ, καθώς και τους Τζο Νέσμπο και Αντρέα Καμιλέρι.

Ερώτηση:4)Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε?
Απάντηση:Η αγάπη για τα βιβλία θα έλεγα και η ανάγκη να βγάλω από μέσα μου όλες τις εικόνες που δημιουργούσα... Ξεκίνησα με στιχάκια χιουμοριστικά στην περίοδο του δημοτικού σχολείου, καθώς και στίχους τραγουδιών. Το πρώτο ολοκληρωμένο ρομαντικό μυθιστόρημα το έγραψα σε ηλικία 14 ετών. Μου άρεσαν πολύ τα βιβλία και το γράψιμο ήταν πάντα τρόπος να ταξιδεύω και να εκφράζομαι. Δεν μπορώ να με θυμηθώ ή να με φανταστώ χωρίς να γράφω..

Ερώτηση:5)Πως ξεκίνησε η συγγραφή του Τα δάκρυα του πάθους?
Απάντηση:Το είχα αρκετά χρόνια στο μυαλό μου κι απλώς τώρα πήρε σάρκα και οστά... Ουσιαστικά αποτελεί το τρίτο ολοκληρωμένο μυθιστόρημα που ανήρτησα στο wattpad, μία εφαρμογή για συγγραφείς όπου αναρτούμε τα μυθιστορήματά μας και το αναγνωστικό κοινό μπορεί να τα διαβάζει δωρεάν.

Ερώτηση:6)Μια και είναι το πρώτο σας βιβλίο και δεν γνωρίζουμε τη γραφή σας τι πιστεύεται ότι προκαλεί τον αναγνώστη να σας διαβάσει,να σας γνωρίσει?Το εξώφυλλο?Το οπισθόφυλλο?Πείτε μου δυο λόγια για την ιστορία.....
Απάντηση:Τα «Δάκρυα του Πάθους» είναι ένα ρομαντικό μυθιστόρημα. Έχει αρκετό συναίσθημα, ένταση, πλοκή, εξάρσεις, κορυφώσεις, αγωνία, ίντριγκες, ανατροπές. Έντονο είναι το δραματικό στοιχείο αλλά υπάρχουν και αρκετές χιουμοριστικές στιγμές. Όποιος δεν με γνωρίζει, πιστεύω ότι η περίληψη θα εγείρει το ενδιαφέρον. Η γραφή είναι απλή και άμεση. Μετά τη διακοπή της συνεργασίας με την εκδοτική εταιρεία τον Φεβρουάριο, τα «Δάκρυα του Πάθους» επανακυκλοφορούν διπλά κι ανανεωμένα ενώ πλέον έχω αναλάβει και την έκδοση του βιβλίου. 


Πρόκειται για την ερωτική ιστορία του Ανδρέα και της Λυδίας πριν και μετά τα Δάκρυα...Ακολουθούμε τους ήρωες στην ερωτική τους περιπέτεια, από την πρώτη τους συνάντηση μία βροχερή νύχτα στη Νέα Υόρκη και τον φλογερό έρωτά τους, μέχρι την προδοσία και το δραματικό τέλος... Η ιστορία συνεχίζεται στην Αθήνα όπου στήνεται το σκηνικό της εκδίκησης για την προδοσία και ο καθένας επιζητεί τις απαντήσεις στα ερωτήματά του και την κάθαρσή του. Έχουμε ανατροπές μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ερώτηση:7)Έχετε ξεκινήσει να γράφετε κάτι καινούριο?
Απάντηση:Έχω έτοιμο ακόμη ένα βιβλίο, επίσης ρομαντικό μυθιστόρημα και αυτήν την εποχή γράφω άλλο ένα. 

Ερώτηση:8)Εκτός από τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθείτε κι άλλες πόλεις για συναντήσεις γνωριμίας;
Απάντηση:Έχω ένα πρόγραμμα συναντήσεων σε πόλεις της Ελλάδας που διαρκώς εμπλουτίζεται. Μετά τη Θεσσαλονίκη, ήταν η Ξάνθη, ενώ μέσα στον Νοέμβριο είναι η Λάρισα, ο Βόλος, η Λαμία, τα Φάρσαλα. Επίσης, δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη οι ημερομηνίες για Ναύπλιο, Χαλκίδα, Πειραιά και Αθήνα.

Ερώτηση:9)Ποιο βιβλίο διαβάζεται αυτές τις μέρες ?
Απάντηση:Την «Αμερικανική Σκουριά» του Φίλιπ Μέγιερ.

Ερώτηση:10)Θα μου πείτε μια φράση που σας χαρακτηρίζει/εκφράζει καθώς και ένα ...τραγούδι?
Απάντηση:Καθένας με την τύχη του καθώς και κοιτάμε τη ζωή στα μάτια, χαμογελάμε και συνεχίζουμε είναι εκφράσεις που τις λέω συχνά. Ένα τραγούδι που με αγγίζει απόλυτα είναι ένα country κομμάτι, το «Living like there’s no tomorrow» του Keith Whitley.


                  
                                         Οπισθόφυλλο
Ένας έρωτας γεμάτος πάθος και ένταση γεννιέται στη μητρόπολη του κόσμου μία βροχερή νύχτα, εκείνη τη νύχτα που οι ματιές και οι καρδιές του Ανδρέα και της Λυδίας ενώνονται αμέσως... Ψέματα και μυστικά φέρνουν το τέλος. Ο Ανδρέας εγκαταλείπει τη Νέα Υόρκη κι επιστρέφει στην Ελλάδα, ενώ η Λυδία προσπαθεί να αναρρώσει σωματικά και ψυχολογικά από τον πόνο του χωρισμού... ώσπου δέχεται ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα.
Ο πατέρας της είναι ετοιμοθάνατος κι εκείνη πρέπει να επιστρέψει στην πατρίδα της και να αντιμετωπίσει όλες τις οικογενειακές της υποχρεώσεις... Έρχεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα, τα οικονομικά προβλήματα και τον κίνδυνο χρεοκοπίας. Στην προσπάθειά της να βρει μία λύση, στον δρόμο της έρχεται και πάλι εκείνος... Ο άνδρας που είχε γκρεμίσει τα όνειρά της και της είχε ραγίσει την καρδιά. Ο Ανδρέας της κάνει μια πολύ συμφέρουσα πρόταση. Έναν γάμο που θα της λύσει όλα της τα προβλήματα... Και πλέον η σχέση τους δεν θυμίζει σε τίποτα τον απόλυτο έρωτα που είχαν ζήσει. Η Λυδία έχει να διαλέξει, ανάμεσα στη λογική και το πάθος, ένα πάθος που το πλήρωσε με δάκρυα... Πώς μπορούσε να ξεχάσει το παρελθόν όταν αυτό ήταν τόσο ζωντανό; Εφιάλτες, μυστικά, ψέματα και λάθη στοιχειώνουν έναν έρωτα που δείχνει καταδικασμένος...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου