Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ


 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

για το "ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ"

από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.








Το βιβλίο μου «Προσωπικές Στιγμές» είναι το πρώτο μου και τώρα, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά, επανεκδίδεται από τις εκδόσεις Μίνωας αναθεωρημένο και ανανεωμένο. Όταν το έγραψα πριν από πολλά χρόνια λοιπόν, πηγή έμπνευσης ήταν ο ίδιος ο έρωτας. Ήθελα να γράψω μια πολυσύνθετη ιστορία αγάπης, με την αγωνία και το μυστήριο στην εξέλιξή της, και έτσι γεννήθηκαν ο Αντόνιο και η Νίνα. Ο μεν είναι ένας πλούσιος πλέιμποϊ ο οποίος έχει ως στόχο ζωής να πάρει εκδίκηση από τον πατέρα της ηρωίδας και η Νίνα, είναι μια νέα γυναίκα είκοσι δύο ετών, η οποία κατασκευάζει αγγέλους, μονίμως θλιμμένους, αφού δεν πιστεύει ότι αξίζει το χαμόγελό τους.

Καθώς το έγραφα ένιωθα πληρότητα, αγωνία – καθώς ήταν το πρώτο μου μεγάλο μυθιστόρημα – χαρά και βαθιά ανάγκη να φτάσω στο τέλος για να κλείσω την αυλαία έχοντας αποδώσει δικαιοσύνη. Καθώς βλέπω το βιβλίο μου ολοκαίνουριο, με ένα υπέροχο εξώφυλλο, προσεγμένο ως την τελευταία του λεπτομέρεια, συγκινούμαι βαθιά. Είναι κατά κάποιο τρόπο το υστερότοκο πρωτότοκό μου που ετοιμάζεται ξανά να κάνει βήματα ανάμεσά σας.

Το μήνυμα που θέλω να περάσω μέσα από το βιβλίο είναι πως η αληθινή αγάπη μπορεί να γίνει ανίκητη, πως η αλήθεια – όσο σκληρή κι αν είναι – είναι λυτρωτική και πως η πίστη στο όνειρο μπορεί να γίνει η κινητήριος δύναμη για την κατάκτησή του.

Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε την πρώτη μου ιστορία με τη ματιά μου είκοσι τέσσερα χρόνια μετά. Κι αν επιλέξετε να του χαρίσετε μια θέση στη βιβλιοθήκη σας, όταν έρθει η ώρα για να σας συντροφέψει, θα έχει πολλά να σας πει.

Όσα είπε σ’ εμένα καθώς το έγραφα.

Όσα του είπα εγώ καθώς το δημιουργούσα.

Ρομαντισμός, περιπέτεια, μυστήριο και έντονη δράση σε συνδυασμό με πολυποίκιλα συναισθήματα, ορμητικότερο των οποίων είναι ο έρωτας. Τον καιρό που το έγραφα  ήταν για μένα απόλυτο φως σε κάθε καταχνιά, κάθε μου γκρίζο σύννεφο, μια χρωματιστή πινελιά στον σκοτεινό καμβά αυτού του κόσμου.

Όσα είδα και ένιωσα γράφοντάς το, ελπίζω να τα δείτε και να τα νιώσετε κι εσείς.

Σας ευχαριστώ που είστε πάντα δύναμη και στήριγμά μου,

                                                                                 Με εκτίμηση,

                                                                                 Ευαγγελία Ευσταθίου


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Η Νίνα Μάνεση αναζητά τη χαμένη αθωότητα και τα όνειρά της φιλοτεχνώντας αγγέλους. Όλη της η ζωή είναι μια ακροβασία ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, στην οργή και στην ελπίδα. Χαμένη στους σκοτεινούς λαβύρινθους της ψυχής της, κατηγορεί τον εαυτό της για τη θλίψη που αποτυπώνει στο πρόσωπο των αγγέλων της.

Ο Αντόνιο Ντρέιζεν δεν ξεχνά ούτε στιγμή πως η ζωή του θα μπορούσε να είναι γεμάτη φως αν ο αντίπαλός του δεν έκοβε κάποτε το νήμα της ζωής ενός αγαπημένου του προσώπου. Τώρα, πλούσιος, διάσημος και πανίσχυρος πια, είναι έτοιμος να πάρει την εκδίκησή του από τον άνθρωπο που του στέρησε βάναυσα την αγάπη.

Η Νίνα, εν αγνοία της, θα γίνει το όπλο του.
Και ο ίδιος, αυτός που πρέπει να πατήσει τη σκανδάλη.

Άγγελοι και δαίμονες στήνουν έναν επικίνδυνο χορό πότε στα βράχια ενός απομονωμένου νησιού και πότε σε κατάφωτες λεωφόρους. Και ο έρωτας, σε μια αγωνιώδη διαδρομή ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Πόλη των Αγγέλων, μοιάζει ανίσχυρος μπροστά στα πάθη του παρελθόντος.

Το πρώτο μυθιστόρημα της Ευαγγελίας Ευσταθίου που αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες επανακυκλοφορεί ανανεωμένο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 Ευαγγελία Ευσταθίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση.

Η αγάπη της για το βιβλίο την έστρεψε από πολύ νωρίς στη συγγραφή, πρώτα παραμυθιών και αργότερα διηγημάτων.

Το πρώτο της μυθιστόρημα, Προσωπικές στιγμές (2001), κέρδισε αμέσως την αγάπη των αναγνωστών. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα Πέτρινοι κύκνοι (2004), Μ’ άλλα λόγια σ’ αγαπώ (2007), Αν τον άνεμο ρωτήσεις (2010), Μετά την καταιγίδα (2011), Το γυάλινο ρόδο (2012), Βαθύ βελούδινο σκοτάδι (2013), Ψίθυροι στις φλόγες (2014), Οι δεσμώτες των σκιών (2015), Πριν χαθεί η νύχτα (2016), Όχθες και κύματα (2017), Αόρατο νήμα (2018) και Το ξίφος (2021), όπως επίσης το παραμύθι Όταν η Νύχτα έχασε την Αυγή (2019), όλα από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Εκτός από τη συγγραφή, ασχολείται με τη ζωγραφική και το κολάζ. Γνωρίζει αγγλικά και ιταλικά.
Έχει μια κόρη, έναν γιο και ένα ζωη­ρό τζακ ράσελ, τη Λούνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου