Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

ΕΛΕΝΑ ΚΟΡΔΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΟΙ ΜΥΣΤΕΣ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ


 ΕΛΕΝΑ ΚΟΡΔΕΛΛΑ

για το "ΟΙ ΜΥΣΤΕΣ"

από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.








Το θέμα αυτού μου του βιβλίου, προέκυψε αυθόρμητα βλέποντας τις μαζικές αντιδράσεις της κοινωνίας, απέναντι στην αντιμετώπιση των εγκληματιών από τη δικαιοσύνη, σε ιδιαιτέρως ειδεχθή εγκλήματα, που τα τελευταία χρόνια, έχουν εκτοξευθεί ανησυχητικά σε αριθμό γύρω μας.

Πολύς κόσμος θα ήθελε αυστηρότερες τιμωρίες, ακόμα και έξω από τα πλαίσια του Νόμου για κάποιους δράστες και όλοι κάποια στιγμή έχουμε εκφράσει την άποψη της παραδειγματικής τιμωρίας τους με τον πιο βάναυσο και λαϊκό τρόπο. Σκέφτηκα λοιπόν: τι θα συνέβαινε αν υπήρχε μια οργάνωση που θα εφάρμοζε ακριβώς αυτό που ζητάει πολλές φορές η κοινωνία; πως θα εξελισσόταν μια τέτοια ιστορία αν αυτή η οργάνωση αποτελούνταν από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, λειτουργούσε όμως μόνο με κανόνες που επέλεγε να θέσει η ίδια στον εαυτό της; Η φαντασία μου μπορεί να οδήγησε τη συνέχεια όμως ο κάθε αναγνώστης καλείται να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα μέσα από τα δικά του βιώματα, επιβεβαιώνοντας η καταρρίπτοντας ακόμα και παγιωμένες αντιλήψεις…

Οι ήρωές μου είναι γνωστοί από τα δύο προηγούμενα βιβλία μου στις εκδόσεις Μίνωας, τον Θεριστή της Κυψέλης και την Ένοχη Συνείδηση, μόνο που στους Μύστες τους τσαλακώνω λίγο παραπάνω. Τα θέματα που αντιμετωπίζουν αυτή τη φορά, δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους όσο ποτέ άλλοτε και οι συμπεριφορές τους, δίνουν τροφή για σκέψη σε πολλά επίπεδα. Το κυριότερο είναι η συνειδητοποίηση πως ο δρόμος για το φως περνάει πάντα μέσα απ’ το σκοτάδι, εκεί που ο καθένας από μας έρχεται αντιμέτωπος με τους δικούς του δαίμονες…

Αν αγαπάτε την αστυνομική λογοτεχνία και λαχταράτε μια ιστορία με γρήγορη, κινηματογραφική δράση, ανατροπές αλλά και κοινωνικούς προβληματισμούς, που μας απασχολούν όλους, οι Μύστες θα σας καλύψουν σε κάθε περίπτωση…

Πόσες φορές ισχυριστήκατε ότι κάποιος δράστης ήθελε κρέμασμα; Πόσες φορές εκφράσατε την άποψη ότι η θανατική ποινή θα έπρεπε να υπάρχει ακόμη στην Ελλάδα για ορισμένα εγκλήματα; Και πόσες φορές φωνάξατε ότι τα ισόβια πρέπει να είναι πραγματικά ισόβια;»

Μέσα από τη μάσκα που κάλυπτε όλο του το πρόσωπο, χαμογέλασε στραβά. «Για να δούμε, ποια θα είναι η αντίδρασή σας τώρα που θα κληθείτε να αποφασίσετε;»

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


«Πόσες φορές ισχυριστήκατε ότι κάποιος δράστης ήθελε κρέμασμα; Πόσες φορές εκφράσατε την άποψη ότι η θανατική ποινή θα έπρεπε να υπάρχει ακόμη στην Ελλάδα για ορισμένα εγκλήματα; Και πόσες φορές φωνάξατε ότι τα ισόβια πρέπει να είναι πραγματικά ισόβια;»
Μέσα από τη μάσκα που κάλυπτε όλο του το πρόσωπο, χαμογέλασε στραβά. «Για να δούμε, ποια θα είναι η αντίδρασή σας τώρα που θα κληθείτε να αποφασίσετε;»

Οι Μύστες, μια οργάνωση που υπηρετεί τον μαθηματικά ορισμένο κανόνα της Χρυσής Τομής, έχει αναδυθεί από την αφάνεια για να αποδώσει τιμωρία ανάλογη του εγκλήματος. Όρια δεν υπάρχουν γι’ αυτή. Ούτε νόμοι και κανόνες. Τα μέλη της οργάνωσης υπακούν μόνο σε όσους επιλέγουν να θέσουν οι ίδιοι στον εαυτό τους.

Ο Δημήτρης Χατζηλαδάς, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, θα κληθεί να διεισδύσει στην οργάνωση με σκοπό να την εξαρθρώσει.

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, τα στοιχεία αλλά και την ίδια την κοινωνία που, ως επί το πλείστον, υποστηρίζει τη δράση των Μυστών, οι συνεργαζόμενες αρχές, Ελλάδας και εξωτερικού, πρέπει να κάνουν το καθήκον τους.

Υπάρχουν, όμως, και κάποια παιχνίδια που δεν έχουν νικητές…

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Έλενα Κορδέλλα γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε σε μια μικρή γειτονιά της Κυψέλης. Κατέχει πτυχίο Νομικής και μεταπτυχια­κό στην Ποινική Δικαιοσύνη και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τα τελευταία 14 χρόνια είναι μάχιμη δικηγόρος και ασκεί το επάγγελμά της στη Ρόδο, όπου διαμένει πλέον μόνιμα με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της.

Από πολύ μικρή τη συνάρπαζε το παιχνίδι με τις λέξεις. Της άρεσε να δημιουργεί φανταστικούς κόσμους και ήρωες στους οποίους έδινε πνοή και διέξοδο στο χαρτί αφήνοντάς τους να ζήσουν τις περιπέτειές τους στο έπακρο. Ο Θεριστής της Κυψέλης είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της, ενώ ασχολείται ενεργά και με τη σεναριογραφία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου