Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

ΕΛΕΝΑ ΚΟΡΔΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΝΟΧΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

 

ΕΛΕΝΑ ΚΟΡΔΕΛΛΑ

για το "ΕΝΟΧΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ"

από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.









Το βιβλίο Ένοχη Συνείδηση είναι ένα αστυνομικό με έντονο κοινωνικό περιεχόμενο. Προέκυψε σαν ιδέα όταν διάβασα ένα άρθρο για το επιτυχημένο πείραμα του Γαλλικού Ινστιτούτου να εμφυτεύσει χαρούμενες μνήμες σε ποντίκια ενώ αυτά κοιμούνταν. Όταν εκείνα ξύπνησαν, είχαν την επιθυμία να ξαναζήσουν τη χαρούμενη εμπειρία που, φυσικά, ποτέ δεν είχαν ζήσει! Αναλογιζόμενη τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας εφαρμογής στους ανθρώπους, ειδικά σε περίπτωση που δεν έπεφτε και σε τόσο… αλτρουιστικά χέρια, γεννήθηκε η ιστορία στο μυαλό μου και το μόνο που έμενε ήταν πια να τη γράψω!

Είναι ένα βιβλίο που αγγίζει πολλά θέματα, ανάμεσα σε αυτά κι εκείνο της συνείδησης, της αναζήτησης της αλήθειας, της διαχείρισης του φόβου, της δικαιοσύνης, της χειραγώγησης στις σχέσεις, της εθελοτυφλίας αλλά και της επίδρασης της επιστήμης στις ζωές μας, της Θείας Δίκης και της τιμωρίας. Δίνει τροφή για σκέψη στους αναγνώστες καθώς όλα όσα πραγματεύεται μας απασχολούν όλους λίγο πολύ καθημερινά.

Στις σελίδες του βιβλίου οι αναγνώστες θα ξανασυναντήσουν τον Δημήτρη Χατζηλαδά που τους συντρόφεψε και στο προηγούμενο βιβλίο μου, με τίτλο Ο Θεριστής της Κυψέλης, καθώς και τους περισσότερους από τους υπόλοιπους ήρωες του. Θα συστηθούν, επίσης, και με καινούριους, όπως η Φιλίτσα και ο Γεράσιμος, οι οποίοι θα βοηθήσουν τον κεντρικό ήρωα από το μετερίζι του ο καθένας. Όλοι οι ήρωες έχουν χαρακτηριστεί από τους ίδιους τους αναγνώστες ως αληθινοί, εξαιρετικά ψυχογραφημένοι και εύκολο να ταυτιστεί κανείς μαζί τους ή έστω να τους καταλάβει. Φυσικά, χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό καθώς η δημιουργία σωστών χαρακτήρων αποτελούσε στοίχημα με τον εαυτό μου!

Σαν βιβλίο, πρέπει να ξέρετε, ότι το αγαπώ ιδιαίτερα γιατί μέσα από τις σελίδες του βρήκα την ευκαιρία να μιλήσω στους αναγνώστες για πολύ σημαντικά θέματα όπως ο φόβος˙ ένα συναίσθημα που έχω βιώσει κι εγώ στο παρελθόν, γι’ αυτό και εν μέρει το αφιέρωσα σε όσους έχουν έρθει αντιμέτωποι με αυτό το τέρας…

Αν κι εσείς αγαπάτε τα βιβλία που είναι γεμάτα δράση σασπένς, αγωνία, ανατροπές αλλά και βαθιές ψυχολογικές αναζητήσεις τότε πιστεύω ότι θα απολαύσετε την Ένοχη Συνείδηση και όσα έχει να σας προσφέρει!

«Όταν συναντώ δυσκολίες, σκέφτομαι ότι είμαι σαν αυτό το βουνό. Δέχεται καθ΄ αλλαγή και γύρισμα του καιρού… είτε χιονίζει, είτε βρέχει, είτε έχει λιακάδα ή καταιγίδα. Αυτό παραμένει εκεί, σταθερό. Ένα δέντρο μπορεί να λυγίσει, μια πέτρα να σπάσει, ένα ξύλο να μετακινηθεί, μα όχι το βουνό…»

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

«Το έχω πει και θα το ξαναπώ: εάν δεν σε τιμωρήσει η δικαιοσύνη για τις πράξεις σου, θα φροντίσει να το κάνει η ίδια σου η συνείδηση. Και σε περίπτωση που αποτύχει κι αυτή, τότε υπάρχει η Θεία Δίκη. Και από αυτήν, φίλε μου, δεν ξεφεύγει κανείς…»

Δώδεκα χρόνια πριν, τρία αποτρόπαια εγκλήματα, σε ένα ορεινό χωριό της Βόρειας Ελλάδας, συνταράσσουν το πανελλήνιο. Τα στοιχεία που ανακαλύπτει η ομάδα του Δημήτρη Χατζηλαδά είναι αδιάσειστα και η σύλληψη του ενόχου, λίγες μέρες αργότερα, ανακούφιση για όλους.

Σήμερα, στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επικρατεί αναβρασμός όταν η Παρασκευή Μαραγκού δραπετεύει από το Ειδικό Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης όπου κρατείται.

Παλιοί και νέοι αστυνομικοί καλούνται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να την εντοπίσουν.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Και τι είδους δικαιοσύνη μπορεί να αποδοθεί όταν ο πραγματικός ένοχος έχει ήδη τιμωρηθεί;

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Έλενα Κορδέλλα γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε σε μια μικρή γειτονιά της Κυψέλης. Κατέχει πτυχίο Νομικής και μεταπτυχια­κό στην Ποινική Δικαιοσύνη και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τα τελευταία 14 χρόνια είναι μάχιμη δικηγόρος και ασκεί το επάγγελμά της στη Ρόδο, όπου διαμένει πλέον μόνιμα με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της.

Από πολύ μικρή τη συνάρπαζε το παιχνίδι με τις λέξεις. Της άρεσε να δημιουργεί φανταστικούς κόσμους και ήρωες στους οποίους έδινε πνοή και διέξοδο στο χαρτί αφήνοντάς τους να ζήσουν τις περιπέτειές τους στο έπακρο. Ο Θεριστής της Κυψέλης είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της, ενώ ασχολείται ενεργά και με τη σεναριογραφία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου