Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΟΣΑ Η ΑΓΑΠΗ ΣΥΓΧΩΡΕΙ" ΤΗΣ κ.ΜΑΡΙΑΣ ΤΖΙΡΙΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/4/2017 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 25/4/2017 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΦΟΥ!!!

To Public Τσιμισκή και οι εκδόσεις Ψυχογιός σας
προσκαλούν σε μια συνάντηση με τη συγγραφέα 
Μαρία Τζιρίτα την Δευτέρα 24 Απριλίου στις 19.00, με αφορμή το νέο της βιβλίο "Όσα η αγάπη συγχωρεί" στο χώρο του βιβλιοπωλείου.






                                                                                            Το βιβλιοπωλείο ΠΑΠΥΡΟΣ(Φιλιππουπόλεως 70 Αμπελόκηποι) και οι εκδόσεις Ψυχογιός σας προσκαλούν 
στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Τζιρίτα "Όσα η αγάπη συγχωρεί" στο χώρο του βιβλιοπωλείου την Τρίτη 25 Απριλίου στις 18.00.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Χ.Μαύρος.



Αργοστόλι 1953

Ο καταστροφικός σεισμός αναγκάζει τη Μάντη και τον Χρήστο, που αγαπιούνται από παιδιά, να πάρουν δρόμους χωριστούς, αφού εκείνος φεύγει με τον πατέρα του για τη Γερμανία. Έπειτα από μερικά χρόνια ο Χρήστος επιστρέφει και οι δυο νέοι παντρεύονται, πραγματοποιώντας το όνειρό τους. 

Η Μάντη όμως, που έχει ήδη επιβαρυμένη ψυχική υγεία, πολύ σύντομα κλονίζεται σοβαρά όταν ανακαλύπτει τα μυστικά που εκείνος της κρατούσε. Φοβούμενη τις κακές γλώσσες στο νησί, παίρνει τον Νικόλα, τον εξάχρονο γιο τους, και μετακομίζει στην Αθήνα. Το ζευγάρι μένει μακριά ο ένας από τον άλλον για είκοσι ολόκληρα χρόνια, χωρίς όμως ποτέ να πάρει διαζύγιο. 

Μέχρι που η Μάντη αρχίζει σταδιακά να χάνεται στα μονοπάτια του μυαλού της και τελικά διαγιγνώσκεται με πρώιμο Αλτσχάιμερ. Τότε τα πάντα θα ανατραπούν. Ο Χρήστος, η Μάντη, αλλά και ο Νικόλας θα πρέπει να ανακαλύψουν τη δύναμη της αγάπης και όσα εκείνη συγχωρεί…

Μέχρι τότε ας γνωρίσουμε την συγγραφέα κ.Μαρία Τζιρίτα μέσω του βιογραφικού της και μερικών ερωτήσεων μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει και την ευχαριστώ πολύ!!!!

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Από μικρή ηλικία έγραφε διηγήματα, εμπνευσμένα από την καθημερινότητα, και στο σχολείο αρκετές εκθέσεις της είχαν διακριθεί και βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Σπούδασε ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία, αλλά τα τελευταία χρόνια την κέρδισε ο κόσμος των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ. Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη πωλήσεων σε κατασκευαστική εταιρεία στη Γλυφάδα. Έχει δική της στήλη στο ηλεκτρονικό περιοδικό Flowmagazine με τίτλο «Ταξίδι στην αυτογνωσία». Έχει μια κόρη και το χόμπι της είναι τα ενυδρεία. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν δέκα μυθιστορήματά της.

ΕΡΩΤΗΣΗ:1)Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το βιβλίο. Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε; 
Από μικρή, που δεν θυμάμαι πόσο μικρή, διάβαζα όλα τα παραμύθια και τα παιδικά βιβλία που έπεφταν στα χέρια μου! Θυμάμαι όμως σίγουρα ότι το πρώτο βιβλίο που διάβασα συνειδητά και ακόμα είναι στο μυαλό μου, ήταν το «ένα παιδί μετράει τ’άστρα» του Λουντέμη, σε ηλικία 10 χρονών.

ΕΡΩΤΗΣΗ:2)Έχετε συγκεκριμένη προτίμηση στα λογοτεχνικά σας αναγνώσματα;
Όχι, δεν θα το έλεγα. Θα διαβάσω ευχάριστα οποιοδήποτε ανάγνωσμα με τραβήξει και με κερδίσει, ανεξαρτήτως είδους.

ΕΡΩΤΗΣΗ:3)Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας ...βάζω δύσκολα; 
Δεν θα ήθελα να πω από Έλληνες, γιατί έχουμε προσωπικές σχέσεις με όλους και δεν θα ήθελα να τους ξεχωρίσω. Παρ’όλα αυτά δεν μπορώ να μην ομολογήσω ότι έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Σπύρο Πετρουλάκη, δεδομένου ότι το βιβλίο του «η Εξομολόγηση», με συντάραξε όσο κανένα τα τελευταία χρόνια! Από ξένους θα σας πω ότι ξεχωρίζω την Ιζαμπέλ Αλιέντε, την οποία λατρεύω.

ΕΡΩΤΗΣΗ:4)Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε; 
Έγραφα πάντα, από μικρό παιδί. Παραμύθια, διηγήματα, ημερολόγιο, γράμματα στους αγαπημένους μου. Όμως η ίδια η ιστορία του Στέλιου, που με συγκλόνισε προσωπικά όπως την έζησα από κοντά, ήταν το έναυσμα για να γράψω ένα ολοκληρωμένο βιβλίο κι αυτό να αποτελέσει την αρχή της συγγραφικής μου πορείας.

ΕΡΩΤΗΣΗ:5)Πως ξεκίνησε η συγγραφή του βιβλίου σας ''Όσα η αγάπη συγχωρεί'' γιατί  επιλέξατε αυτόν τον τίτλο και αυτό το εξώφυλλο; 
Γνωρίζοντας προσωπικά τον Νικόλα, τον γιο της ηρωίδας μου, έμαθα την ιστορία της οικογένειας του και θεώρησα πως ήταν κάτι που έπρεπε να το μοιραστώ με τον κόσμο. Μια αληθινή, συγκλονιστική ιστορία με πολλά χρήσιμα μαθήματα για όλους μας. Τον τίτλο δεν τον επέλεξα εγώ, αλλά η καλή μου φίλη και αναγνώστρια Λένα Παπανικολάου από την Θεσσαλονίκη, που τα τελευταία χρόνια πρώτη διαβάζει τα βιβλία μου και μου δίνει τις πολύτιμες συμβουλές της! Κι όσο για το εξώφυλλο, είναι δημιουργία των εκδόσεων Ψυχογιός!

ΕΡΩΤΗΣΗ:6)Ποιον ήρωα ξεχωρίζετε από τα έργα σας και γιατί;
Σίγουρα τον Στέλιο από το παιδί της αγάπης, γιατί νιώθω πως του χρωστάω τα πάντα! Κι επίσης την Δανάη από το Κλεισμένη πύλη παραδείσου, γιατί πολύ απλά … ήμουν εγώ!

ΕΡΩΤΗΣΗ:7)Υπάρχει κάποιο έργο σας που σας δυσκόλεψε στην ολοκλήρωση του;
Το βιβλίο μου «η γυναίκα που ήξερε μόνο ν’αγαπάει», γιατί βασίστηκε στο πραγματικό ημερολόγιο της ηρωίδας μου, της Αλέκας, η οποία βρίσκεται εν ζωή κι είχα μεγάλη αγωνία για το πως θα προσεγγίσω όλα όσα έζησε και πως θα αποδώσω τα πραγματικά συναισθήματα της.

ΕΡΩΤΗΣΗ:8)Λαμβάνετε μηνύματα με απόψεις αναγνωστών; Πόσο σας επηρεάζουν οι παρατηρήσεις τους?
Λαμβάνω πολλά μηνύματα και δόξα τω Θεώ είναι όλα θετικά! Δεν μπορώ να πω ότι δέχομαι «παρατηρήσεις», απλά κάποιοι εκφράζουν την προτίμηση τους για το ένα ή το άλλο βιβλίο, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό. Πάντως όποια κριτική κι αν μου κάνουν την ακούω ευχαρίστως και σίγουρα θα την λάβω υπόψη μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ:9)Τελικά, συγγραφέας γεννιέσαι ή γίνεσαι; 
Σαφέστατα γεννιέσαι κι απλά βελτιώνεσαι!

ΕΡΩΤΗΣΗ:10)Έχετε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζετε/γράφετε κάτι καινούριο? Μήπως έχετε και άλλες ανέκδοτες ιστορίες?
Έχω διάφορα στο μυαλό μου αλλά ακόμα δεν έχω ξεκινήσει κάτι. Το πιθανότερο πάντως είναι πως στο επόμενο βιβλίο μου το κεντρικό πρόσωπο θα είναι ένας άντρας κι όχι μια γυναίκα!

ΕΡΩΤΗΣΗ:11)Ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτό το διάστημα;
Πρόσφατα διάβασα την «Υφάντρα της Πόλης», της Βασιλικής Διαμαντή και μου άρεσε πάρα πολύ! Επίσης διάβασα και το νέο της Δήμητρας Ιωάννου, «οι γιοι της γαλανής Κυράς» και με εντυπωσίασε!

ΕΡΩΤΗΣΗ:12)Θα ήθελα να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog μας, τη φράση που σας εκφράζει, το τραγούδι που σας αντιπροσωπεύει και την αγαπημένη σας ταινία. Ίσως είναι περισσότερα από ένα, αλλά πείτε τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό για το καθένα από αυτά…
Φράση: Όλα στο τέλος θα είναι καλά – αν δεν είναι καλά, δεν είναι το τέλος!
Τραγούδι: «Αύρα» του Δημ. Παναγόπουλου
Ταινία: «Ένας υπέροχος άνθρωπος»

ΕΡΩΤΗΣΗ:13) Τελικά, πόσα και ποια είναι αυτά που συγχωρεί η αγάπη;
Μα φυσικά…. Τα πάντα! Αυτή είναι η απάντηση στο «όσα η αγάπη συγχωρεί». Η αληθινή αγάπη συγχωρεί τα πάντα. Κι όποιος λέει ότι αγάπησε αλλά δεν μπόρεσε να συγχωρέσει, τότε ας είναι βέβαιος πως δεν αγάπησε πραγματικά…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου