Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΘΥΣΙΑ(ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ #1)-ΑΝΝΑ ΓΑΛΑΝΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Η Θυσία είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα τοποθετημένο χρονολογικά τον 16ο αιώνα και συγκεκριμένα από το 1550-1570. Η ιστορία του γεωγραφικά εξελίσσεται στην Ενετοκρατούμενη Κρήτη (Χάνδακα και Ρέθυμνο) καθώς και στην Κωνσταντινούπολη και Αδριανούπολη, στα χρόνια του Σουλτάνου Σουλεϊμάν.

Κεντρική ηρωίδα του είναι η Ρούσσα μια δεκαπεντάχρονη αρχοντοπούλα μεγαλωμένη με πολλή αγάπη από τους γονείς της, οι οποίοι σε αντίθεση με τα άλλα κορίτσια της ηλικίας της, φροντίζουν επιμελώς για την μόρφωση της, σε μια εποχή που η θέση της γυναίκας είναι σαφώς υποδεέστερη σε σχέση με τον άνδρα. Έτσι η Ρούσσα διδάσκεται ελληνικά, λατινικά, γεωγραφία και μαντολίνο από τη αδελφή Θεονύμφη η οποία εκτός από δασκάλα της θα παίξει και σημαντικό ρόλο στην πορεία της ζωής της και θα σταθεί πολύτιμη βοηθός της σε κρίσιμες στιγμές.

Η ζωή της Ρούσας θα ανατραπεί συθέμελα όταν ο πατέρας της Μανουήλ εμπλέκεται σε μια επανάσταση εναντίον των Ενετών κατακτητών, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και από την μια στιγμή στην άλλη θα χαθούν τα πάντα. Ένα κενό ανοίγεται ξαφνικά μπροστά της, εκτοπίζεται από τον τόπο της και από το αρχοντόσπιτο τους στο Χάνδακα, θα βρεθεί μέσα σε μια γαλέρα με προορισμό τον τόπο της εξορίας της.
Όμως αυτό είναι μόνο η αρχή, γιατί η συνέχεια είναι ακόμη σκληρότερη. Η γαλέρα κουρσεύεται και η Ρούσσα μαζί με πολλές ακόμη γυναίκες θα πέσει στα χέρια Οθωμανών κουρσάρων. Οδηγείται σε ένα από τα μεγαλύτερα σκλαβοπάζαρα της Κωνσταντινούπολης και αγοράζεται σαν δούλα σ’ ένα καραβανσαράι της Αδριανούπολης, όπου λόγω σκληρών συνθηκών διαβίωσης θα κινδυνέψει να πεθάνει. Την τελευταία στιγμή θα την σώσει ένας Θρακιώτης, ο Σεκίρ, και στην συνέχεια, θα τους ενώσει μια μεγάλη αγάπη. Μια αγάπη που θα φέρει νέες περιπέτειες στη ζωή της Ρούσσας, τις οποίες δεν θα αναλύσω αλλά θα σας προτείνω να τις ανακαλύψετε διαβάζοντας το υπέροχο αυτό μυθιστόρημα.

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα από το οποίο έμαθα πολλά πράγματα για μια εποχή που προσωπικά δεν είχα ξαναδιαβάσει. Εντύπωση μου έκαναν η απαξίωση της ζωής των απλών ανθρώπων οι οποίοι μπορούσαν να ''χαθούν" χωρίς κανείς να το αντιληφθεί, ή να μπορεί να το ελέγξει-αποτρέψει. Η διαφορά επιπέδου ζωής ανάλογα με τα κοινωνικό στρώμα που ανήκες, καθώς και οι σχέσεις-αισθήματα που αναπτύσσονταν ανάμεσα σε ετερόκλητες ομάδες ανθρώπων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Άννα Γαλανού που μέσω της γλαφυρής, παραστατικής της γραφής με μετέφερε στην εποχή εκείνη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης νόμιζα πως ζούσα κι εγώ δίπλα στη Ρούσα. Ταξίδεψα μαζί της, πόνεσα, έκλαψα, ερωτεύτηκα, αγάπησα, με λίγα λόγια βίωσα και γνώρισα μαζί της μια εποχή τελείως άγνωστη για μένα. Ναι μεν η εποχή άγνωστη αλλά τα αισθήματα, συναισθήματα και οι πράξεις γνωστές μια και τις βλέπουμε να επαναλαμβάνονται ίδιες κι απαράλλακτες στο πέρασμα των αιώνων. Πάντα θα υπάρχει ο έρωτας, η αγάπη, η φιλία αλλά και ο πόνος, η προδοσία, η θυσία....
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που προσωπικά λάτρεψα, ανυπομονώ για τη συνέχεια του και συστήνω ανεπιφύλακτα να το διαβάσετε κι εσείς.

ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Ένα ταξίδι σε σοκάκια αλλοτινών καιρών...
Η Ρούσσα, μια όμορφη αρχοντοπούλα της Κρήτης, εκτοπίζεται από τους Ενετούς, όταν ο πατέρας της αρνείται να υποταχτεί στην εξουσία τους και επαναστατεί. Η γαλέρα που τη μεταφέρει στην εξορία πέφτει στα χέρια Οθωμανών κουρσάρων και μαζί με άλλες γυναίκες οδηγείται στο σκλαβοπάζαρο της Κωνσταντινούπολης. Αγοράζεται σαν δούλα σ’ ένα καραβανσαράι της Αδριανούπολης, όπου οι συνθήκες διαβίωσής της είναι δραματικές. Ένα βήμα πριν τον θάνατο τη σώζει ένας όμορφος Θρακιώτης, ο Σεκίρ, και ο έρωτας που γεννιέται ανάμεσά τους είναι φλογερός.

Όμως και πάλι, η καινούρια αρχή στη ζωή της είναι γεμάτη ερωτηματικά.
- Γιατί ακολουθεί την εκστρατεία του σουλτάνου Σουλεϊμάν;
- Ποιος είναι ο ρόλος του Αχμέτ πασά;
- Ποιος είναι ο Ιωάννης και πόσο επηρεάζει τη ζωή της;
- Ο άνθρωπος-αίνιγμα; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει;

Χάνδακας – Κωνσταντινούπολη – Αδριανούπολη – Ρέθυμνο – Χάνδακας
Τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1550-1570 δένονται άρρηκτα με τη μυθοπλασία και συνθέτουν μια μοναδική ατμόσφαιρα εποχής. Ευγενείς, σκλάβοι, αλήθειες, ψέματα, πασάδες, δούκες, έρωτες, πάθη, ίντριγκες, σωματέμποροι, αλογάρηδες, πειρατές ζωντανεύουν στη Θυσία, το πρώτο βιβλίο της τριλογίας Οι δρόμοι της καταιγίδας.

2 σχόλια:

  1. Σε ευχαριστώ πολύ Άννα, για την κριτική και την άποψη σου για την ''Θυσία''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ευχαριστώ Άννα μου για το ξεχωριστό ταξίδι!!Ανυπομονώ για τη συνέχεια του ταξιδιού....

      Διαγραφή