Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


 ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

για το "Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ"

από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.








Πάντα ήθελα να γράψω για το μυστήριο μιας εξαφάνισης και πόσο ο απόηχός της επηρέασε την οικογένεια, τους οικείους και τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο. Παρόλα αυτά η ιδέα παρέμενε στο μυαλό μου σα σπόρος που αναζητούσε το κατάλληλο έδαφος για να γίνει καρπός. Αυτό συνέβη μόνο όταν επισκέφτηκα το πανέμορφο νησί της Άνδρου. Άκουσα την καρδιά του νησιού να χτυπά και τη μαγεία του να με παρασύρει. Μίλησα με τους ντόπιους, πήρα εκατοντάδες φωτογραφίες και κάπως έτσι ξεκίνησε να δουλεύει ο μηχανισμός της έμπνευσης και της υλοποίησης. Πήγα για λίγες μέρες ξεκούρασης και γύρισα πίσω με την υπόθεση ενός ολόκληρου βιβλίου στη σκέψη μου.

Πρώτα ήρθε και μου συστήθηκε η Φλωρέζα, η κοπέλα που εξαφανίστηκε. Δε μπορούσα να τη δω ακριβώς αλλά άκουγα το γέλιο της και το θρόισμα του φουστανιού της καθώς έστριβε στη γωνία, ένιωθα τους συλλογισμούς της, ανακάλυπτα το άρωμά της. Κατόπιν εμφανίστηκε στη σκηνή του μυαλού μου η Νοσοκόμα. Η δυναμική Κατερίνα Συμεωνίδη που παθιάζεται με την εξαφάνιση που συνέβη τριάντα χρόνια πριν και προσπαθεί να λύσει το μυστήριο. Η παρουσία της ήταν άκρως αναγκαία για να ξετυλιχτεί η υπόθεση του συγκεκριμένου βιβλίου. Αφενός ταράζει τα λιμνάζοντα συναισθήματα του περίγυρου που έχει πια αποδεχτεί ότι δε θα δει ξανά το κορίτσι που εξαφανίστηκε και αφετέρου επειδή είναι μια ξένη δεν έχει συμμετοχή στο σιωπηρό συμβόλαιο ώστε να κρατηθούν κρυφά τα όποια μυστικά που έχουν παραχωθεί κάτω από το χαλί. Απέναντί της στέκονται τρεις σπουδαίες οικογένειες του νησιού : Οι γαιοκτήμονες Δελαγραμμάτικα, οι εφοπλιστές Γαλανοί και οι Βαλμάδες που κατέχουν σημαντικές θέσεις ως ιερείς, δάσκαλοι, διοικητικά στελέχη της χωροφυλακής. Όλοι τους την προειδοποιούν να μην ξυπνήσει ένα παρελθόν που πονά αλλά εκείνη συνεχίζει ακάθεκτη.

Η Νοσοκόμα είναι ένα βιβλίο – κινούμενη άμμος, για αυτό μην αγνοείτε την προειδοποίηση που είναι γραμμένη στο πίσω μέρος του βιβλίου με κόκκινα κεφαλαία γράμματα :

Προσοχή!

Εισέρχεστε στον κόσμο της Νοσοκόμας με δική σας ευθύνη!

Εδώ τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται!

Ένα βιβλίο όπου οι ανατροπές διαδέχονται ασταμάτητα η μία την άλλη, ενώ οι χαρακτήρες και οι καταστάσεις μεταβάλλονται διαρκώς, αποκαλύπτοντας νέες πτυχές και στοιχεία. Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα διαποτισμένο με μυστήριο και νότες crime και αστυνομικού. Το συναίσθημα κυριαρχεί και οι ίντριγκες, οι ανταγωνισμοί, οι έριδες, τα μίση, τα πάθη, οι αγάπες και οι έρωτες ελλοχεύουν σε κάθε γωνία. Μαζί με την αναπόφευκτη ερώτηση :

Τι απέγινε τελικά η Φλωρέζα Δελαγραμμάτικα;


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΙΣΕΡΧΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΑΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ!
ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!

Άνδρος 1960
Μια μυστηριώδης εξαφάνιση πριν από τριάντα χρόνια…
Ένας κρυφός παράνομος έρωτας…
Δύο άντρες που διεκδικούν την ίδια γυναίκα…
Δύο γυναίκες που διεκδικούν τον ίδιο άντρα…
Τρεις οικογένειες : Οι γαιοκτήμονες Δελαγραμμάτικα, οι εφοπλιστές Γαλανοί και οι αξιοπρεπείς Βαλμάδες.
Απρόσμενο επίκεντρο όλων η δεσποινίς Κατερίνα Συμεωνίδη. Η νοσοκόμα που καταφθάνει στην Άνδρο, παθαίνει εμμονή με την εξαφάνιση της Φλωρέζας Δελαγραμμάτικα, σκαλίζει το μυστήριο και καταφέρνει να αναστατώσει όλο το νησί.
Η ηρεμία διαλύεται, τα στόματα ανοίγουν και το παρελθόν ξυπνά βίαια και απειλεί, βάζοντας στο μάτι τη νοσοκόμα!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά μέσα της, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ, ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΝΝΕΤΑΣ, ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ – Η ΓΗΤΕΥΤΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΥΡΑΣ, Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΓΗΤΕΙΕΣ, ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΑ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου