Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΟΣΤΑΘΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ...ΞΑΝΑ!" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


 ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΟΣΤΑΘΗ

για το "ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ...ΞΑΝΑ!"

από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.








Η ιδέα για το βιβλίο Χάθηκε η μπάλα… ξανά! μου ήρθε απρόσμενα ένα απόγευμα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της περιοχής μου. Ήταν το ιδανικό μέρος για να ανακαλέσω νοερά τους ήρωες του βιβλίου μου Χάθηκε η μπάλα!, που κυκλοφόρησε το 2017, και να τους φανταστώ να μπλέκουν σε νέες περιπέτειες.

Αυτή τη φορά αποφάσισα να επικεντρωθώ κυρίως στην προσπάθεια των δυο κοριτσιών της παρέας, των δίδυμων Σόφης και Φώφης, να κατακτήσουν με την ομάδα τους, τις Αήττητες, την μπασκετική κορυφή. Δίπλα τους, όπως πάντα, ο Γιάννης, ο μικρός αδελφός τους, και φυσικά ο Αντρέας, ο γεμάτος τρελές ιδέες πρωταγωνιστής της Μπάλας νούμερο ένα, που πλέον έχουν εγκαταλείψει το μπάσκετ κι έχουν πέσει με τα μούτρα στο πινγκ πονγκ. Αλλά κι ένα ακόμα πρόσωπο, η καταξιωμένη μπασκετμπολίστρια Μαρία, παιδί Αφρικανών μεταναστών και ίνδαλμα των δυο κοριτσιών.

Καθώς η ιστορία μου χτιζόταν, πρώτα στο μυαλό μου και μετά στον υπολογιστή, συνειδητοποίησα πως μέσα από αυτή μου δινόταν η ευκαιρία να αναζητήσω απαντήσεις σε ένα σωρό ερωτήματα: Άραγε πώς επηρεάζεται η σχέση δυο αδελφών όταν η μία τα καταφέρνει καλύτερα από την άλλη σε έναν τομέα; Και τι συμβαίνει όταν οι επιθυμίες των παιδιών έρχονται σε σύγκρουση με τα όνειρα που κάνουν οι γονείς τους γι’ αυτά; Με ποιες δυσκολίες βρίσκονται αντιμέτωποι ορισμένοι συμπατριώτες μας μόνο και μόνο επειδή σε κάποιους δεν αρέσει το χρώμα τους ή η καταγωγή τους; Και πόσο εύκολο είναι για μια ταλαντούχα μπασκετμπολίστρια να κάνει καριέρα αντίστοιχα σπουδαία με εκείνη ενός άντρα;

Ακολουθώντας τα βήματα των ηρώων μου, κάποιων γνώριμων από παλιά, κάποιων καινούργιων, προσπάθησα να δώσω απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα. Η αγωνία τους έγινε και δική μου, τα έντονα συναισθήματα κι οι σκέψεις τους με συνόδεψαν σε περιπάτους, στα διαλείμματα της δουλειάς στη βεράντα μου, στους μπασκετικούς αγώνες και των δικών μου παιδιών. Κι η λύτρωση που έφερε μέσα τους το τέλος κατέκλυσε κι εμένα καθώς έβαζα τελεία στην ιστορία τους.

Τώρα πια η Μπάλα έχει φύγει από τα δικά μου χέρια, κι αργά ή γρήγορα θα φτάσει σ’ εκείνα των αναγνωστών. Ελπίζω, διαβάζοντας το βιβλίο μου, να γελάσουν με τις παλαβές ιδέες και τις γκάφες του Γιάννη και του Αντρέα, να συμμεριστούν τη μαχητικότητα της Σόφης και το πείσμα της Φώφης, να αγαπήσουν τα νέα πρόσωπα που τους συστήνω στο Χάθηκε η μπάλα… ξανά! κι ίσως να βρουν απαντήσεις σε δικά τους ερωτήματα και αγωνίες.

Κι επειδή το βιβλίο γράφτηκε σε μια εποχή που ο αθλητισμός δεν είχε ακόμη πληγεί από πανδημίες και καραντίνες, εύχομαι ολόψυχα να μη χρειαστεί ποτέ ξανά, αθλητές ή θεατές, νικητές ή χαμένοι, να στερηθούμε την ομορφιά και τη χαρά του παιχνιδιού μέσα στα γήπεδα!


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Πότε επιτέλους θα σταματήσει η κατρακύλα των Αήττητων;
Πόσα παγκόσμια πρωταθλήματα σκοπεύει να κατακτήσει ο Μα Τσονγκ;
Πόσο ίδιες είναι η Σόφη κι η Φώφη;
Τι φοβερά μυστικά κρύβουν οι Εναλλακτικές Κομμώσεις ΑΑ;
Και άραγε θα δουλέψει το σχέδιο του Γιάννη και του Αντρέα ή θα χαθεί κι αυτή τη φορά τελείως η μπάλα;

Η συνέχεια του ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ! είναι εδώ και υπόσχεται πολύ μπάσκετ, άφθονο γέλιο και ξεκαρδιστικές ανατροπές!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΟΣΤΑΘΗ γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1973. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη νεοελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Birmingham. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως επιμελήτρια εκδόσεων. Από το 2012 διατηρεί ιστολόγιο για το παιδικό βιβλίο (miaforakienankairoimikrieleni.blogspot.gr), ενώ κριτικές της έχουν δημοσιευτεί και στο ηλεκτρονικό περιοδικό Διάστιχο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου