Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

ΕΛΕΝΑ Χ. ΣΤΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΔΕ ΣΕ ΘΕΛΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ.


 ΕΛΕΝΑ Χ.ΣΤΑΝΙΟΥ

για το "ΔΕ ΣΕ ΘΕΛΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ"

από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.







... Στο σχολείο, κι αφού όλα τα παιδιά είχαν τακτοποιηθεί στις θέσεις τους, ο Πέτρος ακόμη έτρεχε μέσα στην τάξη.

            «Δε θέλω να καθίσω εδώ!» είπε, όταν η κυρία Χαρίκλεια του έκανε χώρο δίπλα στη Μαρία.

            ..................................

            Και τότε, άρχισε ο σαματάς.

            «Μαρία, γιατί κλαις;»

            «Τη χτύπησε ο Πέτρος, κυρία».

            «Πέτρο, τι έγινε;»

            Και μπροστά στα έκπληκτα μάτια της κυρίας, ο Πέτρος έδωσε μια σπρωξιά στη Μαρία που την έριξε από το παγκάκι. «Δε σε θέλω δίπλα μου! Δε σε έχω φίλη!» φώναξε θυμωμένος, ενώ κουνιόταν πέρα δώθε, για να μην ξανακαθίσει κοντά του η Μαρία. «Θέλω δίπλα μου μόνο τον φίλο μου τον Δημητράκη!» Η κυρία, κουνώντας πέρα δώθε το κεφάλι της, πήρε δίπλα της τον Πέτρο, ενώ χάιδευε το χεράκι της Μαρίας.

            Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει αυτά τα λόγια από τα παιδάκια μας, μέσα στη σχολική τάξη; Πόσες φορές δεν έχουμε προσπαθήσει να διευθετήσουμε παρόμοια θέματα, όταν τα μικρά μας ανθρωπάκια εκδηλώνουν τη συμπάθειά τους για κάποιον συμμαθητή ή συμμαθήτριά τους και με τον αυθορμητισμό που χαρακτηρίζει τη βρεφική, την προσχολική, αλλά και την πρώτη σχολική ηλικία, προσπαθούν με τα δικά τους χαρακτηριστικά μέσα να διώξουν από κοντά τους όσους δεν ανήκουν στις πρώτες φιλικές τους προτιμήσεις; Έτσι «γεννήθηκε» ο μικρός μας Πέτρος, ο δικός μας Πέτρος, αυτός ο γλυκός, χαριτωμένος και αξιαγάπητος μαθητής της κυρίας Χαρίκλειας, που με πολλή υπομονή και αγάπη καταφέρνει να νιώθουν, αλλά και να είναι, πραγματικά, όλοι οι μαθητές ισότιμα μέλη της ομάδας της τάξης. Γιατί η κυρία Χαρίκλεια είναι Παιδαγωγός και ξέρει πολύ καλά πως μόνο με τους ιδιαίτερους παιδαγωγικούς της χειρισμούς, αλλά και την έκδηλη αγάπη της προς τον μικρό Πέτρο, θα καταφέρει να τον κάνει να σκεφτεί μόνος του αν αυτά που λέει στους συμμαθητές του και ο τρόπος που τους αντιμετωπίζει, είναι σωστοί ή κάτι πρέπει να αλλάξει. Όλοι οι εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα των μικρών τάξεων, γνωρίζουμε πολύ καλά πως κάθε μικρός Πέτρος θέλει μόνο αγάπη και υπομονή και κάποια στιγμή δεν θα ξαναπεί «Δε σε θέλω δίπλα μου!», θα αλλάξει γνώμη....

«Δε σε...», ετοιμάστηκε να πει ο Πέτρος, αλλά αμέσως άλλαξε γνώμη. Χαρούμενος, άρχισε να κάνει τραμπάλα με τη Μαρία.



Ο Πέτρος δε θέλει κανέναν άλλο συμμαθητή να κάθεται δίπλα του στο σχολείο, πάρα μόνο τον φίλο του τον Δημητράκη! Μάλιστα, προκειμένου να το πετυχαίνει αυτό… συχνά δημιουργεί διάφορες ανακατωσούρες μέσα στην τάξη! Τι θα γίνει, όμως, όταν σ’ έναν περίπατο στο πάρκο, δε θελήσει κανένας να κάνει τραμπάλα μαζί του;
Μια τρυφερή, καθημερινή ιστορία για την αγάπη, την υπομονή και την εμπιστοσύνη που αμφίδρομα κερδίζεται από παιδιά και εκπαιδευτικούς.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Έλενα Χ. Στανιού γεννήθηκε στο Βόλο. Είναι Διδάκτωρ Παιδικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αριστούχος πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχει μεταπτυχιακό στην παιδική λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Δουλεύει ως Νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση από το 1999. Είναι παντρεμένη κι έχει τρία παιδιά. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και δράσεις για το παιδικό βιβλίο, ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα, ελληνικά και διεθνή λογοτεχνικά περιοδικά. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα βιβλία της «Το Πρωτοχρονιάτικο δώρο του Άρη», «Το μικρό ρυμουλκό», «Πολίν», «Το μυστικό της ριγέ βαλίτσας» που κυκλοφορεί και στην Τουρκία με τον τίτλο «Çizgili çantanin sirri», «Το μικρό ρυμουλκό σε νέο λιμάνι». Έχει γράψει, ακόμη, «Το μπαούλο στη σοφίτα» και «Τα γενέθλια της Κυβέλης», με την Ήρα Εκδοτική, και το μυθιστόρημα για ενήλικες «Ο Πίνακας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ήβη, σε 2η έκδοση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου