Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

ΕΛΕΝΑ ΤΖΑΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ "Η ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ


 ΕΛΕΝΑ ΤΖΑΒΑΡΑ 

για το "Η ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ"

από τις εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ.








Κατ’ αρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε την ευκαιρία μέσα από το blog της σελίδας σας «ΜΕ την ψυχή του συγγραφέα ΑΦΟΥ», να αναφερθώ στο τέταρτο λογοτεχνικό έργο μου, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2020 με τον τίτλο: «Η ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ» των εκδόσεων Υδροπλάνο. Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφέρω ότι  οι εντυπώσεις μου από τον νέο μου εκδοτικό οίκο, υπήρξαν άριστες από την αρχή της συνεργασίας μας μέχρι και την ολοκλήρωση της έκδοσης του βιβλίου μου. Είναι ιστορία μυθοπλασίας με πολλές δόσεις αλήθειας αφού τα περισσότερα γεγονότα που περιγράφω συμβαίνουν και στην πραγματικότητα. Είναι μία συγκινητική ιστορία αγάπης, έρωτα, πάθους, με πλοκή, συγκλονιστικές περιγραφές και ανατρεπτικές εξελίξεις. Θα μπορούσα επίσης να το χαρακτηρίσω ένα είδος λογοτεχνικού ψυχογραφήματος, μιας και οι χαρακτήρες των ηρώων παλεύουν με τις επιλογές τους ώστε να δώσουν λύτρωση στα καλέσματα της μοίρας.

Το έναυσμα για τη συγγραφή του συγκεκριμένου έργου, μου δόθηκε από ταξίδια που πραγματοποίησα στη βόρεια Ελλάδα σε συνδυασμό με τον έρωτα, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε όλα τα λογοτεχνικά μου βιβλία. Η ιστορία ξεκινάει με αφετηρία την Αθήνα, συνεχίζει με ρότα τα νερά της νύμφης του  Θερμαϊκού, βαδίζει στους δρόμους της Φλώρινας, το μαγευτικό Καρπενήσι, και φθάνει μέχρι τις λίμνες των Πρεσπών. Εκεί οι τρεις κύριοι πρωταγωνιστές: Η Δανάη, ευαίσθητη και παρορμητική συνάμα, ο Στέφανος αλτρουιστής και επιρρεπής των καταστάσεων, ο Μενέλαος συναισθηματικός, αλλά και αποφασιστικός σε οτιδήποτε προκύπτει, ενώ στον αντίποδα ο Βασίλης-Σεραφείμ δίνει μάχη με τα ανθρώπινα και τα θεία… θα βιώσουν ανεπανάληπτες στιγμές, και απρόβλεπτες καταστάσεις, αφού η δίνη της λίμνης, ανατρέπει τα πάντα στη ζωή τους.

 Τα συναισθήματά μου άπειρα κατά τη συγγραφή και η συγκινησιακή μου φόρτιση, μπορώ να πω, ότι έφθασε στο αποκορύφωμα, καθώς προσπαθούσα να φέρω τις ισορροπίες στη ζωή των πρωταγωνιστών και δευτεραγωνιστών, παρασυρόμενη από τη δίνη των καταστάσεων. «Η Δίνη της λίμνης» κρύβει μαγεία, πάθος, μεγαλείο στα εσώψυχα των ηρώων και πολλές εναλλαγές των χρωμάτων στις περιγραφές κάθε  τόπου στον οποίο διαδραματίζεται η ιστορία.  Ευελπιστώ να συγκινήσει, ικανοποιήσει και συναρπάσει όλους τους αναγνώστες!

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο μου.

   Μέσα από δυνατούς κεραυνούς και αστραπές, ξεπρόβαλε μία αλλόκοτη φιγούρα- τέρας, με έναν μακρύ μανδύα, που άλλαζε συνεχώς χρώματα.  Άλλοτε γινόταν μαύρος κι έτρεχε αίμα από το στόμα του πλάσματος, που έφθανε μέχρι το δάπεδο, κι άλλοτε γαλάζιος, σαν το χρώμα τ’ ουρανού, ενώ έρεε πεντακάθαρο νερό…

«Δανάη, με απαρνιέσαι… Έχεις στα σπλάχνα σου ένα πλάσμα, που σύντομα θα έρθει στον κόσμο, ενώ δεν πρέπει... Εντούτοις δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα σ’ εμποδίσει. Η απόφαση είναι δική σου να παντρευτείς και να γεννήσεις...  Όμως, μία μέρα προτού γίνουν όλα αυτά, θέλω να πας στις λίμνες των Πρεσπών. Εκεί, υπάρχει, κάτι για σένα…»  Ξάφνου φύσηξε δυνατός αέρας. Ο μανδύας έφυγε από την αλλόκοτη φιγούρα, τυλίχτηκε γύρω από τον λαιμό της, σαν φίδι... και την έσφιγγε, την έσφιγγε, ώσπου αισθανόταν να πνίγεται… να πνίγεται χωρίς να μπορεί να πάρει ανάσα…

   Πετάχτηκε έντρομη από το κρεβάτι της, και σταυροκοπήθηκε. Αυτός ο εφιάλτης την κατατρόμαξε. Κοίταξε το ρολόι της… Ήταν τρεις μετά τα μεσάνυχτα. Το βιβλίο της είχε πέσει στο πάτωμα ανοιγμένο στη σελίδα, 333.

 «Θεέ μου τι προμηνύει ετούτο τ’ όνειρο; Και το βιβλίο, πώς στάθηκε ανοιχτό στη σελίδα 333;» μουρμούρισε… «Μόνο η Ματίνα μπορεί να το ερμηνεύσει».


Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ!! Πάντα επιτυχίες στο έργο που επιτελείται στηρίζοντας τους νέους λογοτέχνες!

Με εκτίμηση

ΕΛΕΝΑ ΤΖΑΒΑΡΑ


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα  ΕΔΩ


Η Δανάη με τον Στέφανο αγωνίζονται ενάντια στις μετριότητες, παλεύοντας για τα όνειρα και τις προσδοκίες τους, ενώ ο Βασίλης από την άλλη, συγκρούεται με τον εαυτό του για ονειροπόλες επιθυμίες. Υποφέρει σιωπηλά για χάρη του ανεκπλήρωτου έρωτά του με τη Δανάη, ταλανίζεται σε μονοπάτια δύσβατα, και ακολουθεί τη μοναστική ζωή. Μια ιστορία αγάπης, έρωτα, πάθους, περιπέτειας και πολλών ανατροπών ξεδιπλώνεται απαλή σαν το μετάξι, γεμάτη όνειρα ελπίδων και πόθων, μα εύθραυστη και πολλές φορές απατηλή. Πλημμυρισμένη από ήχους, χρώματα και αρώματα Ελλάδας, σ’ ένα αέναο ταξίδι, που ξεκινά με αφετηρία την Αθήνα, βαδίζει στα νερά της νύμφης του Θερμαϊκού, στους δρόμους της Φλώρινας, στο μαγευτικό Καρπενήσι, και φθάνει μέχρι τις λίμνες των Πρεσπών. Εκεί οι ήρωες θα ζήσουν ανεπανάληπτες στιγμές, αλλά και απρόβλεπτες καταστάσεις, αφού η δίνη της λίμνης, ρουφά όλα τους τα όνειρα, πνίγοντας τα ιδανικά τους. Ο κάθε πρωταγωνιστής μοναχικός περιπατητής της προσωπικής του ιστορίας. Θα καταφέρουν όλοι μαζί να ξεπεράσουν τον κάβο με τις δυσκολίες μιας ζωής, που άλλοτε κανακεύει όνειρα κι άλλοτε πληγώνει πόθους; Και τι ρόλο άραγε θα παίξει ο αριθμός 333 μετά το εφιαλτικό όνειρο που είδε η Δανάη;

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Έλενα Τζαβάρα γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική στο ωδείο και φοίτησε σε σχολή γραμματέων. Εργάστηκε στη Γενική Γραμματεία Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών. Σε νεαρή ηλικία ξεκίνησε να γράφει ποιήματα πεζά, ομοιοκατάληκτα και ποιητικούς σχηματισμούς. Αφότου συνταξιοδοτήθηκε και εγκαταστάθηκε στην Ακράτα, η έμπνευσή της την οδήγησε στην ελληνική λογοτεχνία. Η συγγραφή τη συναρπάζει, αφού την αποσπά από τη φθορά της καθημερινότητας. Συνεχίζει να δημιουργεί πάντα με καλή διάθεση, ακούγοντας μουσική. Χόμπι της, εκτός από τη μουσική, είναι η ζωγραφική, η ανάγνωση καλών λογοτεχνικών βιβλίων, τα ταξίδια και η άθληση. Λατρεύει τα ζώα. Καθημερινά ασχολείται με τη φροντίδα της μικρόσωμης σκυλίτσας της.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου