Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΙΛΒΕΡΕ'Ι'Κ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ


 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΚΟΥΛΗ 

για το "ΣΙΛΒΕΡΕ'Ι'Κ"

από τις εκδόσεις ΠΗΓΗ.












Το Σίλβερεϊκ είναι ένα βιβλίο που αφορά την ευαισθησία μιας ανθρώπινης ψυχής, κυριότερα, μιας παιδικής ψυχής. Θεωρώ πως είναι μια προέκτασή μου, καθώς ένα μέρος των συναισθημάτων που βιώνει ο κεντρικός ήρωας, ο δεκάχρονος Άλεν, είναι βασισμένο σε συναισθήματα που έζησα η ίδια κάποτε. Οι διάφορες σκέψεις που έκανα τη περίοδο που το έγραψα, αναμειγμένες με το πρόβλημα των ασυνόδευτων παιδιών στο μεταναστευτικό και κάμποσες άλλες απαίσιες ειδήσεις που μαθευόταν εκείνον τον καιρό, είναι αυτό που με ώθησε στο να το γράψω. Τα παιδιά είναι τα πιο αθώα πλάσματα και αξίζουν μόνο στοργή και αγάπη, ώστε να μεγαλώσουν σωστά. Το Σίλβερεϊκ, δείχνει ακριβώς το αντίθετο -ως ένα σημείο τουλάχιστον- και αυτό επειδή ήθελα να δείξω πόσο άσχημη είναι η παιδική κακοποίηση, η παιδική εκμετάλλευση, το trafficking, πράγματα που υπάρχουν παντού στην εποχή μας. Παρόλο το βαρύ κλίμα, στο Σίλβερεϊκ τονίζεται συχνά η ύπαρξη της ελπίδας ακόμη και στα πιο σκοτεινά μέρη, και το πόσο σημαντική είναι αυτή. 

Αν μπορούσα να περιγράψω το βιβλίο μου με μια πρόταση θα ήταν η εξής: Ένα εύθραυστο παιδί που δεν πιστεύει πως υπάρχει κάποιος στη Γη για να το αγαπήσει, μαθαίνει πώς είναι να σε αγαπούν και να αγαπάς. 

Απόσπασμα απ’ το βιβλίο:

  Τα πρησμένα μάτια του Άλεν σχεδόν τον πονούσαν καθώς τα έπλενε με το παγωμένο νερό του νιπτήρα. Στέγνωσε το πρόσωπό του με μια γκρι πετσέτα, αποφεύγοντας πάντα να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Τι πρέπει να καταλάβω από τα χθεσινά; Κάποιες σγουρές τούφες των μαλλιών του, κολλούσαν στο βρεγμένο μέτωπό του. Εστίασε στις σταγόνες του νερού που έπεφταν στον γεμισμένο νιπτήρα. Έπρεπε να αναλύσει τα χθεσινά γεγονότα.

   Δεν είχε σταματήσει να είναι σκλάβος, δεν θα μπορούσε ποτέ να σταματήσει. Τόσο η Άβα όσο και η Αλσάττια, η Ντρίττα και οι υπηρέτριες, όλες τους ήταν πολύ πιο ανώτερες από εκείνον, κοινωνικά. Άνηκε στην χαμηλότερη κοινωνική τάξη που υπήρχε, οι σκλάβοι ήταν κατώτεροι και από τα ζώα στην Δεύτερη Ήπειρο. Ήταν αδιανόητο για κάποιον σαν εκείνον να ακούει τέτοιου είδους λέξεις. «Έχεις κάθε δικαίωμα να αγαπηθείς και να αγαπήσεις. Είσαι άνθρωπος», εκείνες οι φράσεις αντηχούσαν στα αυτιά του και δεν μπορούσε να τις πιστέψει. Αρνιόταν να τις καταλάβει. Φοβόταν πως άμα βασιζόταν σε εκείνες τις λέξεις, θα κατέληγε περισσότερο πληγωμένος και προδομένος. 
Πάντα αυτό φοβόταν, χωρίς εξαιρέσεις. Και ήταν αρκετά σίγουρος πως δεν θα του έβγαινε σε καλό η έλλειψη εμπιστοσύνης. 


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

Στην πόλη της Σίλβερεϊκ, ένα αγόρι περιπλανιέται εγκαταλελειμμένο. Ο Άλεν, πέφτοντας στα χέρια του υποκόσμου, θα μάθει με τον πιο άσχημο τρόπο τη σκληρότητα των ανθρώπων και το βάρος που φέρουν τα συμφέροντα των ισχυρών. Έτσι, θα «εμπλουτιστεί» με τρομακτικές εμπειρίες και, ταυτόχρονα, θα γίνει μέλος μιας ιδιότυπης οικογένειας. Θα καταφέρει ο Άλεν να φτιάξει τη ζωή του ή θα τον στοιχειώνουν, για πάντα, τα φαντάσματα του παρελθόντος του;


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ονομάζομαι Αναστασία Σκούλη. Γεννήθηκα και κατοικώ στη Θεσσαλονίκη. Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στο ΤΕΙ της Καστοριάς. Ασχολούμαι με τη δημιουργική γραφή από τα παιδικά μου χρόνια, γράφοντας μικρές ιστοριούλες εμπνευσμένες από ταινίες και βιβλία φαντασίας. Τον πρώτο μου χρόνο στο Λύκειο, αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά με τη συγγραφή και, έτσι, την επόμενη χρονιά ξεκίνησα να γράφω το πρώτο μου βιβλίο. Από μικρή είχα περισσότερο σαν όνειρο, παρά σαν σκοπό, να αφήσω το όνομά μου ως συγγραφέας και με ευχαριστεί αφάνταστα το ότι η επιθυμία μου θα πραγματοποιηθεί με το παρόν έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου