Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

ΠΙΚΡΟ ΓΑΛΑ-ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


"Ένα μοναδικό ταξίδι στην Ιστορία της Ελλάδας,στα χρόνια της βασιλείας,της δικτατορίας και της Μεταπολίτευσης.Μια αληθινή σπαρακτική ιστορία,μέσα από τα μάτια του αγριμιού της Ηπείρου,που συγκλονίζει τον αναγνώστη" όπως αναγράφεται στο οπισθόφυλλο.

Μια μοναδική ιστορία ζωής,αυτή του Φώτη Ραπακούση(διευθυντή του Μουσείου Αλή Πασά και Επαναστατικής περιόδου στο νησάκι Ιωαννίνων).
Η μητέρα και γιαγιά του τον στέλνουν σε παιδόπολη της Φρειδερίκης στο Ζηρό, μετά το θάνατο του πατέρα του και την αδυναμία να του προσφέρουν τα απαραίτητα για να ζήσει-μεγαλώσει.Τον στέλνουν για μία καλύτερη όπως πιστεύουν ζωή!!
Μόνο καλύτερη όμως δεν θα είναι η ζωή του Φώτη,ο οποίος θα γνωρίσει την σκληρότητα των ανθρώπων από πολύ μικρή ηλικία και θα παλέψει σαν αγρίμι για να επιζήσει,για να αντιμετωπίσει τις σκληρές συνθήκες και συμπεριφορές που θα αντιμετωπίσει στις παιδουπόλεις!!
Δεν θα τις περιγράψω αλλά θα προτείνω να τις ανακαλύψετε διαβάζοντας το πολύ δυνατό αυτό βιβλίο αλλά με την προειδοποίηση πως σας περιμένουν έντονες συγκινήσεις!!!
Πολλά,έντονα και αντικρουόμενα τα συναισθήματα που μου δημιουργήθηκαν κατά την ανάγνωση.Θύμωσα με την απόφαση μητέρας-γιαγιάς να στείλουν τα δύο αδέρφια
στις παιδουπόλεις,αλλά απ'την άλλη κατανόησα γιατί το έκαναν(δεν είχαν καν τροφή να τους προσφέρουν).
Θύμωσα,πληγώθηκα,έκλαψα με όσα αντιμετώπισε ο Φώτης,χάρηκα όταν βρήκε τον Διονύση,το σταυραδέρφι του κι είχε κάποιον να μοιράζεται τις χαρές,μα κυρίως τις λύπες του,ένιωσα την αγάπη του για τη σκυλίτσα που κρυφά φρόντιζε...και τόσα άλλα.
Πολλά συγχαρητήρια στον συγγραφέα που βασιζόμενος σε μια αληθινή,συγκλονιστική ιστορία ζωής με κράτησε δέσμια από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα με την καθηλωτική γραφή του,μου δημιούργησε πλήθος συναισθημάτων και ταυτόχρονα πέρασε μπροστά από τα μάτια μου ένα σημαντικό ιστορικό κομμάτι της Ελλάδας μας!!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Γιάννενα, 1960.

Το νήμα της ζωής, τυλιγμένο με αγκάθια και πόνο, ενώνει απρόσμενα δυο πιτσιρίκια σε μια από τις παιδοπόλεις της Φρειδερίκης, τον Ζηρό. Ο Φώτης κι ο Διονύσης περνάνε μαζί με την Ελλάδα τον δικό τους Γολγοθά. Δυο τρομοκρατημένες παιδικές ψυχές γνωρίζουν σκληρούς επιτηρητές και ομαδάρχες, μακριά από την αγκαλιά και την ασφάλεια της μάνας. Γίνονται σταυραδέλφια και προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον. Ο Φώτης μετατρέπεται σε αγρίμι κι η ζωή του σημαδεύεται από αποδράσεις, μετέωρες σκέψεις, αγάπη και μίσος για τη μάνα του, αμφισβήτηση της ίδιας της ζωής. Όλα στην κόψη του ξυραφιού, δίπλα στη λίμνη της κυρα-Φροσύνης. Τα δυο παιδιά χάνονται μέσα στον χρόνο. Η ζωή δεν έχει πει την τελευταία λέξη…


Ένα μοναδικό ταξίδι στην Ιστορία της Ελλάδας, στα χρόνια της βασιλείας, της δικτατορίας και της Μεταπολίτευσης. Μια αληθινή σπαρακτική ιστορία, μέσα από τα μάτια του αγριμιού της Ηπείρου, που συγκλονίζει και τον πιο ψυχρό αναγνώστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου