Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...-ΤΟΝΙΑ ΚΥΡΙΦΙΔΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΙΔΕΡΗ

ΤΟΝΙΑ ΚΥΡΙΦΙΔΗ
για το Η σκοτεινή πλευρά της ψυχής ... από τις εκδόσεις Σιδέρη.
















 Ένας τίτλος, μία ιστορία, μία αδίστακτη ηρωίδα, μία διχασμένη προσωπικότητα, ένα άσβεστο μίσος, ένα βασανισμένο παρελθόν, δύο ανυποψίαστα αδέρφια και μία εμμονική ανάγκη για εκδίκηση και επιβολή μίας τιμωρίας που μεταφράστηκε ως "απόδοση δικαιοσύνης"…
Οι παραπάνω έννοιες συνθέτουν, λίγο-πολύ, το πρώτο μου μυθιστόρημα που γεννήθηκε στο μυαλό μου το καλοκαίρι του 2016. Η ιστορία αυτή, (αποκύημα της φαντασίας μου) που διαδραματίζεται εξ' ολοκλήρου, στο ανήλιαγο, μελαγχολικό και γκρίζο Λονδίνο, με κάποιες περιγραφές και στο επίσης μουντό και υγρό Σαουθάμπτον, φέρνει αντιμέτωπη την Έμιλυ Άντερσον με το ελληνικό αναγνωστικό κοινό ή τέλος πάντων, μία μερίδα αναγνωστών, που αποφάσισαν να ασχοληθούν με την μίζερη και βασανισμένη ζωή της.
Γιατί μία πολλά υποσχόμενη νέα γυναίκα, με το μέλλον να ανοίγεται ελπιδοφόρο μπροστά της και με ένα παρουσιαστικό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, αποφασίζει να βάλει την ζωή και τα όνειρά της ενέχυρο στις πληγές του μουχλιασμένου "χθες" της, μόνο και μόνο για να κρατήσει μία υπόσχεση που νομίζει ότι έδωσε στον αδικοχαμένο πατέρα της; Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το δόλιο σχέδιό της, να εκδικηθεί, να τιμωρήσει, να καταστρέψει αυτούς που θεωρεί άμεσους ή και έμμεσους υπαίτιους της οικογενειακής της τραγωδίας. Αδιαφορεί για την προσωπική της ευτυχία και θέτει σαν στόχο της τον αφανισμό της δυναστείας Στιούαρτ. Αυτοί και μόνο αυτοί ευθύνονται για τις πληγές της που ακόμα αιμορραγούν. Αν δεν υπήρχαν αυτοί… αν δεν έφευγε ο πατέρας της… αν δεν έμπαινε στην ζωή της ο Λάρυ… αν η μητέρα της νοιαζόταν πραγματικά για κείνη… αν δεν βιαζόταν η ψυχή και το σώμα της κατ' επανάληψιν, τότε ίσως και να έβλεπε με άλλη διάθεση το "αύριο". Ίσως και να έκανε σχέδια για το μέλλον. Ίσως να μπορούσε ν' αγαπήσει και ν' αγαπηθεί! Να δώσει και να πάρει! Όμως τίποτε απ' όλα αυτά δεν μπορούν να συμβούν, γιατί πολύ απλά, νοιώθει συναισθηματικά "νεκρή". Ανίκανη να ερωτευθεί και να παραδοθεί! Όχι μετά από όσα της συνέβησαν. Και κάποιος θα πρέπει να πληρώσει για όλα αυτά! Ακόμα και αν δεν είναι ο άμεσα υπεύθυνος! Κι εκείνη είναι η μόνη που γνωρίζει. Η μόνη που μπορεί να δικάσει και να τιμωρήσει!
Όμως στο παιχνίδι της εκδίκησης δεν υπάρχει νικητής και ηττημένος. Μονάχα πολλαπλά θύματα. Και όποιος σπέρνει ανέμους, στο τέλος θερίζει θύελλες. Όταν γεμίσει η ψυχή με σκοτάδι και μίσος, που να βρεθεί χώρος για λίγο φως· έστω και για μία μικρή ηλιαχτίδα ελπίδας και αγάπης!
Σας προσκαλώ λοιπόν, όσοι από τους αναγνώστες θέλουν, να αφουγκραστούν τον πόνο και την κραυγή αγωνίας της Έμιλυ, να διαβάσουν με ποιον τρόπο αποφασίζει να θέσει εαυτόν ως αδέκαστο κριτή των υπευθύνων. Κάποιοι μπορεί να θυμώσουν με τις μεθόδους της και να την καταδικάσουν με συνοπτικές διαδικασίες και κάποιοι άλλοι να αισθανθούν την ανάγκη της για εξιλέωση μέσα από τις σκοτεινές πράξεις της! Μην την κρίνετε όμως πριν ακούσετε τον λυγμό που βγαίνει από τα σωθικά της. Δώστε της την ευκαιρία να σας εξηγήσει. Δεν ζητάει την συγχώρεση μόνο την κατανόησή σας!

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ
Η Έμιλυ Άντερσον στα είκοσι πέντε της είχε όλο το μέλλον μπροστά της, κάνοντας λαμπρή καριέρα στον χώρο της ναυτιλίας, κατέχοντας μία εξέχουσα θέση στην ναυτιλιακή εταιρεία του Έρικ Στιούαρτ. Πολλοί θα ζήλευαν την πορεία της και θα ήθελαν να είχαν την τύχη της. Αλλά στο μυαλό και στην καρδιά της Έμιλυ υπάρχει μόνο το μίσος για τους υπαιτιους του μοιραίου ατυχήματος με την τραγική κατάληξη για την οικογένειά της. Για αυτούς που ευθύνονται για την κακοποίηση και την αδιαφορία που τόσο βίαια της στέρησαν την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Μετά από δεκατρία ολόκληρα χρόνια αναμονής, επιτέλους ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να βάλει σε εφαρμογή το σατανικό της σχέδιο, παίρνοντας την πολυπόθητη εκδίκησή της που ήταν βαθιά ριζωμένη στην πιο σκοτεινή πλευρά της ψυχής της…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου