Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

ΕΡΑ ΜΑΡΚΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ "BLOODY MARY" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


 ΕΡΗ ΜΑΡΚΑΤΗ

για το "BLOODY MARY"

από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.







Όταν τελείωσα το «Ο θάνατος αγκαλιάζει το νησί» ήμουν βέβαιη πως θα ήταν αδύνατο να γράψω κάτι που θα μπορούσα να αγαπήσω εξίσου δυνατά. Ίσως για αυτό να έφερα ξανά στο προσκήνιο τους δύο πιο προσφιλείς μου ήρωες· τον ψυχολόγο Στέφανο Μωραΐτη και τον αστυνόμο Σωτήρη Στρατέλη. Για να έχω κοντά μου δύο «φίλους» από το πρώτο αγαπημένο μου βιβλίο.

Εντελώς αποστασιοποιημένη από όλους τους νέους ήρωες  του «Bloody Mary» έπεσα με τα μούτρα στον σχεδιασμό της πλοκής και όταν τελείωσα το πρώτο draft είχα στα χέρια μου ένα καθαρό αστυνομικό βιβλίο με ελληνικό άρωμα. Procedural αστυνομικό. Σε όλη την ιστορία ο αναγνώστης διαβάζει τις ενέργειες του Στέφανου με τον Σωτήρη να εξιχνιάσουν και να γλιτώσουν από μία φονική μηχανή που κρύβεται πίσω από κωδικές ονομασίες διάσημων κοκτέιλ.

Όταν ξεκίνησα να ξαναγράφω το «Bloody Mary» ήταν που οι ήρωες αποφάσισαν να μού αποκαλυφθούν… και τότε η πλοκή απόκτησε παρελθόν, υπόβαθρο, εμπλουτίστηκε με συναίσθημα και άρχισε πραγματικά να βγάζει νόημα. Οι «κακοί» δεν ήταν μόνο κακοί, ούτε εν μια νυκτί έγιναν τα τέρατα που εκτελούν και βασανίζουν. Εκτός από τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία τους, τα φονικά τους ένστικτα αρχικά τα είχαν εκθρέψει οι οικογένειες και οι κοινωνίες στις οποίες μεγάλωσαν.         

Εκπλήξεις όμως μου επιφύλασσαν και οι δύο «φίλοι» μου. Ο γλυκός, ήρεμος, ανεκτικός αστυνόμος Σωτήρης Στρατέλης εξελίχθηκε σε ατρόμητο πιστολέρο με βιτριολικές ατάκες όταν καλέστηκε από τις περιστάσεις. Όσο για τον κεντρικό χαρακτήρα (ή και παλιοχαρακτήρα ορισμένες φορές), τον Στέφανο Μωραΐτη; Αυτός κι αν ήταν η αποκάλυψη! Βράδια ολόκληρα γελούσε εις βάρος μου και με ρωτούσε περιπαιχτικά:

«Ποιος σου είπε πως πάντα παίζω τίμια;»

«Από πού κι ως πού πίστεψες πως δεν ξεφουρνίζω ουρανομήκη ψέματα σε όσους αγαπώ και με αγαπάνε;»

«Στα αλήθεια δεν είχες εντοπίσει νωρίτερα τον κυνισμό και την αλαζονεία μου;»

«Με ποιο δικαίωμα είχες θεωρήσει πως με είχες αποκαταστήσει και ήμουν ολοκληρωμένος και ευτυχισμένος;»        

Χρειάστηκε να γράψω τη λέξη «ΤΕΛΟΣ» στο «Bloody Mary» για να συνειδητοποιήσω πως όλοι οι ήρωες μου επαναστατούσαν απέναντι σε κάποια συνθήκη εξουσίας· κοινωνική, πατριαρχική, μητριαρχική ή και επαγγελματική, την ίδια στιγμή  που η ανάγκη αμφισβήτησης μορφών εξουσίας στη δική μου ζωή βρισκόταν σε στάδιο γιγάντωσης. Και κάπως έτσι το Bloody Mary βρήκε την πολύ ξεχωριστή και ολόδική του θέση στην καρδιά μου. Εύχομαι να βρει τον δρόμο του και για τη δική σας καρδιά.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Άνοιξη… Ανάσταση… Πάσχα…
Αντί για το φιλί της αγάπης, η εισαγγελέας Καλλιόπη-Μαρία Καλαβρυτινού δέχεται το φιλί του Ιούδα, που τη δολοφονεί μέσα στο σπίτι της. Είναι το πρώτο πτώμα σε ένα ματωμένο γαϊτανάκι. Τρεις διανομείς της αλυσίδας Lion Coffee δολοφονούνται τις επόμενες ημέρες.
Καθώς ο λουλουδιασμένος έρωτας εισβάλλει στη ζωή του αστυνόμου Σωτήρη Στρατέλη, εκείνος αναλαμβάνει να συνθέσει το παζλ της εξιχνίασης. Τι σχέση μπορεί να είχε μια εισαγγελέας με ένα κύκλωμα εκβιαστών, με έναν ταξιτζή και με διανομείς καφέδων; Και σε ποιους αντιστοιχούν οι κωδικές ονομασίες των κοκτέιλ Bloody Mary, Zombie, Martini και Μαργαρίτα;
Τις βαλτωμένες έρευνες της αστυνομίας έρχεται να εκτροχιάσει ο ψυχολόγος-εγκληματολόγος Στέφανος Μωραΐτης. Παρόλο που είναι αγαπημένος φίλος του Σωτήρη, αποδεικνύεται κακός μπελάς για την υπηρεσία αφού λειτουργεί με ανορθόδοξες μεθόδους, υποψιάζεται όσους δεν πρέπει, και δεν έχει κανένα σεβασμό απέναντι σε ιεραρχία και διαδικασίες.
Όσο ο Στέφανος με τον Σωτήρη οργώνουν την Αθήνα και στήνουν δόκανα σε μια φονική μηχανή, εκείνη αντεπιτίθεται, κλειδώνοντας τους δυο φίλους στο ματωμένο στόχαστρό της.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η ΕΡΑ ΜΑΡΚΑΤΗ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε χρηματοοικονομικά στο Αμερικανικό Κολλέγιο. Ζει στην Αθήνα με τον σύντροφό της και την αγαπημένη σιαμαία γάτα τους. Εργάζεται στον κλάδο Supply Chain & Logistics στον τομέα των πωλήσεων, έχοντας περάσει από πολλές πολυεθνικές εταιρείες του χώρου.